Ako kúpiť Bitcoin

  • Inzercia
  • 11. októbra 2021, 20:00

Hľadáte sprievodcu pre nákup bitcoinu a kryptomien ? Zaujíma vásoblasť kryptomien a neviete ako začať? Ľudia majú bohužial o bitcoine – prvej všeobecne známej a celosvetovo akceptovanej kryptomene – veľa mylných predstáv.

Zdroj: pixabay.com

Veľa ľudí si, bohužiaľ, stále myslí, že Bitcoin a kryptomeny používajú len hackeri a pochybní ľudia. V skutočnosti však bitcoin prechádza do mainstreamu, pričom platby v bitcoinoch akceptuje čoraz viac firiem ako je Tesla, Twitter, Paypal, VISA a podobne.

V tomto článku si zhrnieme jednotlivé kroky, ako nakúpiť Bitcoin na Slovensku anonymne, a samozrejme, bezpečne.

Prečo je Bitcoin taký populárny

Bitcoin má oproti klasickým menám veľa výhod. Napríklad môžete niekomu poslať bitcoiny ako platbu bez toho, aby ste museli ísť cez sprostredkovateľa v banke (a zaplatiť tak ďalšie poplatky). Je to tiež oveľa rýchlejšie, ako posielať peniaze bankovým prevodom. Môžete niekomu poslať bitcoiny a v priebehu niekoľkých sekúnd ich druhá osoba môže prijať.

V neposlednom rade, bitcoin je populárny aj medzi investormi, pretože jeho cena priemerne zhodnotila o 200% ročne za obdobie posledných 11 rokov.

Tu sú 3 jednoduché kroky k nákupu bitcoinu:

1.krok – Otvorte si krypto peňaženku

Prvou vecou, ktorú musíte urobiť pred nákupom Bitcoinu, je zaobstarať si virtuálnu peňaženku na uloženie mincí. Táto peňaženka je textový reťazec, ktorý môžu ľudia použiť na to, aby vám poslali bitcoiny.

Nezabudnite, každá peňaženka má tzv. SEED, teda 12 až 24 slov, na základe ktorých si môžete peňaženku obnoviť. Tieto slová si zapíšte na papier a ten dobre uschovajte!

Existuje niekoľko rôznych typov peňaženiek, vrátane tých, ktoré si stiahnete do telefónu, alebo priamo počítača, online peňaženiek, a dokonca aj offline peňaženiek s chladiacim úložiskom. Výber záleží na vás.

2. Rozhodnite sa, kde nakúpite Bitcoin a koľko peňazí investujete

Existuje niekoľko typov miest na nákup a každé z nich je trochu iné. Existujú online predajcovia, ktorí vám bitcoiny predajú priamo za hotovosť (alebo bankový prevod či kreditnú kartu).

Existujú burzy, kde môžete kupovať a predávať bitcoiny od iných – nazývajú sa aj P2P, teda peer to peer burzy. Existujú aj miestne lokálne kryptoburzy, ktoré vás spoja s predajcami vo vašom okolí, ktorí chcú predať.

3. Nakúpený Bitcoin si nikdy nenechávajte na burze, presuňte si ho do svojej kryptopeňaženky

Keď ste našli kryptoburzu, kde môžete nakupovať, pripravte si finančné prostriedky (t. j. môžete poslať medzibankový prevod, alebo použiť kartu Visa na financovanie svojho účtu). Potom počkajte na dobrú trhovú cenu. Cena bitcoinu sa pohybuje 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Potom zadajte nákupnú objednávku, keď budete pripravení na nákup Bitcoinu. Ešte lepšie je nastaviť si nákupný príkaz tzv. BUY LIMIT, ktorý vám nakúpi automaticky, akonáhle trh dosiahne určitú cenovú úroveň, ktorú si sami stanovíte.

Keď je vaša objednávka vybavená a vy máte svoje mince, budete ich chcieť poslať do svojej peňaženky. Jednoducho zadajte svoju bitcoinovú adresu a požiadajte predajcu, aby vám bitcoiny poslal. Mali by ste ich vidieť vo svojej peňaženke v priebehu niekoľkých minút až hodiny (v závislosti od toho, ako rýchlo ich predajca odošle).

Viac informácií: https://www.trend.sk/financie/ako-kupit-bitcoin-najnizsim-poplatkom

Upozornenie: Tento článok nie je investičné poradenstvo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín