Podujatia, ktoré prilákali do Piešťan top slovenské médiá

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 10. októbra 2021, 00:01

Úplne nový festival secesie, tradičná výstava Victoria Regia aj súťažná prehliadka Park Foto uzatvorili tento rok v spoločnom termíne letnú turistickú sezónu v Piešťanoch. Na všetkých podujatiach sa zúčastnila skupina novinárov, ktorá do Piešťan prišla na pozvanie Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Pozvanie do Piešťan na jesennú novinársku cestu „Vitajte v zlatých časoch“ prijali desiati zástupcovia silných slovenských aj českých médií. (Autor: archív OOCR Rezort Piešťany)

Nultý ročník festivalu secesie Art Nouveau, súťažná výstava kvetov Victoria Regia a fotosúťaž pod holým nebom Park Foto boli atraktívnym zavŕšením hlavnej sezóny. Zástupcovia vybraných médií mali možnosť zúčastniť sa v rámci svojho programu na oboch podujatiach a presvedčiť sa, že Piešťany sú destináciou, ktorá si ctí tradície a históriu, ale dáva priestor aj novým myšlienkam, aby stále napredovala v rozvoji turizmu.

Zástupcovia médií si z Piešťan odniesli na pamiatku vlastnoručne vyrobenú secesnú kyticu, ktorú si uviazali na workshope pod dohľadom svetoznámeho floristu Pala Ondera.

Výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany, Tatiana Nevolná, k tomu dodáva: „Kde inde ako práve v Piešťanoch by sa mal konať festival secesie? Piešťany sú mestom unikátnej architektúry z tohto historického a umeleckého obdobia, hotel Thermia Palace je najvýraznejšou a najznámejšou secesnou stavbou v meste. Nesmieme zabudnúť ani na majstra secesie Alfonsa Muchu, ktorý bol častým hosťom našich kúpeľov a daroval im svoj originálny obraz, ktorý môžu hostia dodnes obdivovať v hotelovej reštaurácii Thermie. To všetko viedlo k myšlienke založiť festival, ktorý – verím – si nájde svojich priaznivcov a stane sa stálicou piešťanského kalendára podujatí. Úspech nultého ročníka ukazuje, že sme sa vydali správnym smerom. Už teraz môžem prezradiť, že na budúci rok pripravujú kúpele pre návštevníkov festivalu skutočne exkluzívne prekvapenie.“

Tematický večer v štýle Veľký Gatsby s koncertom Melody Gentlemen z Ledníc.

Novinári z celoslovenských médií využili počas svojho pobytu napríklad možnosť prezrieť si secesné stavby v Piešťanoch a bližšie sa zoznámiť s interiérom hotela Thermia Palace a kúpeľného domu Irma – majstrovských architektonických diel secesného obdobia. Tematický večer v štýle Veľký Gatsby s koncertom Melody Gentlemen z Ledníc bol skutočne štýlovým a elegantným zavŕšením festivalu.

Novinárska porota udelila Laure Bošnákovej Cenu novinárov za najkrajšie vyzdobený bicykel.

Za účasti médií sa konalo aj tohtoročné záverečné kvetinové korzo 28. medzinárodnej prehliadky kvetov a floristickej súťaže Victoria Regia. Prvýkrát v histórii súťaže neboli v sprievode alegorické vozy, ale vyzdobené bicykle a novinárska porota udelila za najkrajšie vyzdobený bicykel Cenu novinárov.

Aj zástupcovia médií si z Piešťan odniesli svoju trofej. Na workshope pod dohľadom svetoznámeho floristu Pala Ondera si každý novinár uviazal vlastnú secesnú kyticu. Palo Onder, rodák z Piešťan a absolvent floristiky na Strednej odbornej škole v Rakoviciach, je vo svete veľký propagátor piešťanského regiónu a Slovenska.

Pozvanie do Piešťan na jesennú novinársku cestu prijali zástupcovia silných slovenských aj českých médií, napríklad tlačovej agentúry TASR, Rádia Slovensko, Rádia Regina, ďalej magazínov Báječná žena, Eurotelevízia, Rytmus života, Emma či denníka Pravda a jeho webu pravda.sk alebo známeho českého internetového magazínu familyfreshnews.

O Rezorte Piešťany

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany spája subjekty cestovného ruchu v piešťanskom regióne – kúpele, mesto, hotely, reštaurácie, obce. V partnerstve sú všetci členovia silnejší, než by boli samostatne. Spoločný postup umožňuje propagovať celý región ako jednu destináciu, čo je dôležité pre cestovný ruch, a tým aj pre rozvoj regiónu.

OOCR Rezort Piešťany má 23 členov: Mesto Piešťany, Mesto Vrbové, Obec Banka, Obec Bašovce, Obec Drahovce, Obec Jalšové, Obec Moravany nad Váhom, Obec Ostrov, Obec Rakovice, Obec Ratnovce, Obec Trebatice, Obec Veľké Orvište, Centrum mesta Piešťany, Hotel Park****, Hotel Park Avenue****, IN VINO wine bar & shop, Mikroregión nad Holeškou, La Musica, Letisko Piešťany, Slovenské liečebné kúpele Piešťany, WHY NOT COFFEE?!, WINTER média, a. s., a Zuckmann Villa. (inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava