Medailová žatva mladých tanečníkov SZUŠ na súťažnej kvalifikácii

Tanečníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch sa pred časom zúčastnili kvalifikácie na tanečnú súťaž V4 Dance Cup. Žali úspechy a získali aj množstvo ocenení.

(Autor: archív Lucie Danišovej)
Úspešní boli zverenci učiteliek Lucie Danišovej i Nikoly Gelingerovej.

Kvalifikačné kolá na súťaž V4 Dance Cup sa uskutočnili vo viacerých mestách, medzi ktorými sa objavili aj Piešťany. Tanečníci zo súkromnej zušky sa tak predviedli na domácej pôde v Diplomat aréne.

Deti priviedli dve pedagogičky – Lucia Danišová a Nikola Gelingerová, jedna s nimi nacvičila 15 choreografií, druhá 12. Ako prví sa predstavili mladší žiaci, neskôr starší. „Mali sme na to po prázdninách málo času, ale myslím si, že to všetci zvládli super – nad moje očakávanie,“ povedala lektorka Lucia Danišová s tým, že deti dosiahli doposiaľ asi najväčšie úspechy.

„Získali sme desaťkrát prvé miesto, štyrikrát druhé miesto a raz tretie. Naozaj som bola veľmi milo prekvapená, a to aj z bodovania. Niektoré choreografie sme už mali na minulej súťaži a teraz mali vyššie bodové ohodnotenie. Teším sa, lebo naše decká pre to žijú. Je krásne, ako sa stále posúvajú vyššie a vyššie. Naozaj trénovali aj počas víkendov, aj cez sviatky. Máme nadšené deti, ktoré na sebe chcú pracovať,“ prezradila Danišová.

Deti bez problémov zvládli aj zmeny, ktoré sa udiali pre choroby a ďalšie záležitosti. Podľa učiteľky však bolo veľmi pekné sledovať, ako starší žiaci prichádzali skôr a podporovali mladších, a naopak, mladší zostávali dlhšie do večera a podporovali svojich starších kolegov. „Veľmi si vážim tie vzťahy, to, že sme ako jedna rodina, pomáhame si a podporujeme sa. Decká sa na tieto celodenné akcie vždy veľmi tešia,“ dodala Danišová a doplnila, že aj s inými tanečnými skupinami udržiavajú priateľstvá. Vďačná je tiež rodičom, ktorí sú veľkou podporou, rovnako i riaditeľovi súkromnej zušky Tiborovi Ukropcovi.

Kto postúpi, bude známe až potom, čo sa vo všetkých mestách, teda aj v českej Opave a maďarskej Budapešti, uskutoční kvalifikácia. Finále V4 Dance Cup sa bude konať 12.-14. novembra v Leviciach. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav