Situácia bola v piešťanských školách ku koncu mesiaca priaznivá

Prvý mesiac nového školského roka máme za sebou. Napriek postupujúcej tretej vlne koronavírusu sa žiaci a študenti stále vzdelávajú v prezenčnej forme a jediné, čo ich môže dostať do domácej výučby, je karanténa, prípadne pozitívny test.

(Autor: https://zsmojmirova.edupage.org/#)

Po prvom mesiaci školského roka, teda k 30. septembru, bola situácia na piešťanských školách viac-menej priaznivá. V karanténe sa nachádzalo len niekoľko desiatok detí.

Čo sa týka stredných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja, bolo v karanténe len niekoľko študentov. „V rámci Piešťan je epidemiologická situácia uspokojivá a pod kontrolou. Evidujeme v karanténe len dve triedy a niekoľko žiakov z dvoch ďalších tried,“ uviedol Stanislav Pravda, riaditeľ Odboru školstva Úradu TTSK. Priblížil, že išlo o Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera Piešťany, kde boli v karanténe dve celé triedy a časť tretej, a Strednú odbornú školu obchodu a služieb Piešťany, kde boli v karanténe dvaja žiaci.

Základné školy zriaďuje mesto. Štyri z nich boli ku koncu mesiaca v plnej prevádzke, v jednej boli od 27. septembra v karanténe dve triedy. Žiaci sa v tomto prípade učili dištančne.

Žiakov v školských laviciach čaká novinka. Na základných školách sa ruší povinnosť mať v triede v uzatvorených kolektívoch počas vyučovania nasadené rúško. V spoločných priestoroch, ako sú chodby a jedálne, kde sa žiaci premiešavajú, rúška budú naďalej potrebné. Uviedla to na tlačovej konferencii vo štvrtok 30. septembra odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová s tým, že sa na tom dohodli na zasadnutí konzília.

Zrušenie opatrenia sa netýka stredoškolákov. Ako vysvetlila Prokopová, žiaci stredných škôl majú viac sociálnych kontaktov a iný spôsob správania sa ako mladší žiaci: „Budeme si musieť počkať na vývoj epidemickej situácie, či budeme môcť od tejto povinnosti ustúpiť v najbližších týždňoch aj v tejto vekovej kategórii.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf