Charitatívnym bazárom pomôžu znevýhodnenému chlapčekovi

Po dlhšej pauze spôsobenej pandemickou situáciou Medzinárodný klub žien v Piešťanoch (PIWC) opäť pripravil obľúbený, už 15. charitatívny Knižný bazár. Milovníci literatúry prinášali prečítané či nepotrebné knihy, ktoré si iní mohli zakúpiť za symbolickú sumu. Celý výťažok z predaja bude odovzdaný zdravotne znevýhodnenému chlapcovi.

Literatúru si do Elektrárne Piešťany prišli povyberať aj študenti gymnázia. (Autor: am)

Ľudia dva dni prinášali zachované, no pre nich už nepotrebné monografie, slovníky, časopisy, videokazety, aby v piatok 24. septembra mohli ženy z PIWC privítať návštevníkov v priestoroch Elektrárne Piešťany. Prichádzali nadšenci literatúry, priaznivci klubu žien, ale aj dve triedy študentov Gymnázia Pierra de Coubertina. Každý si vybral to svoje, či už išlo o beletriu, cudzojazyčnú literatúru, slovníky, učebnice, náboženské knihy, motivačné alebo iné.

Ako nám prezradila predsedníčka PIWC Alžbeta Žofajová, pre nepriaznivú situáciu bazár kníh prekladali štyrikrát, až sa ho napokon podarilo zrealizovať: „Sme veľmi radi, že nás riaditeľka Elektrárne Piešťany podporovala a podarilo sa nám ho zorganizovať.“ Predsedníčka je vďačná aj za spoluprácu s celým kolektívom Elektrárne.

Spolupráca PIWC však funguje aj s Artou, z ktorej jej zakladateľka Dominika Rusnáková pre klub žien tvorila plagát, dámy naopak rady navštevujú podujatia kultúrno-kreatívneho centra. Práve počas pandemickej doby sa snažili v rámci platných opatrení podporovať podujatia iných organizácií, ale spravili si aj svoj piknik bez účasti verejnosti. Snažia sa byť v stále v kontakte, no charitatívny bazár ich opäť priblížil i k ich podporovateľom a priaznivcom.

Vyzbierané peniaze počas bazára budú odovzdané rodine zdravotne znevýhodneného chlapčeka v nepriaznivej finančnej situácii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava