Fotonávrat: Spanilá jazda kvetinových bicyklov

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 3. októbra 2021, 00:01

Vyvrcholením 28. ročníka medzinárodnej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia bola tentoraz spanilá jazda kvetmi vyzdobených bicyklov, ktorá nahradila tradičné ozdobené alegorické vozy a kvetinový sprievod.

Víťaz súťaže o najkrajší kvetinový bicykel Patrik Čellár s manželkou Angelikou. (Autor: Juraj Sedlák/supa)

Victoria Regia už tradične uzatvára letnú sezónu v Piešťanoch, tie sa aj tento rok odeli do kvetov v rôznorodých aranžmánoch. Jej súčasťou bol Visegrad Oasis Cup 2021, ktorý je platformou pre floristov z krajín Vyšehradskej štvorky. Ide o súťaž, kde si aranžéri z Česka, Slovenska, Poľska a Maďarska vymieňajú skúsenosti i pohľady na aktuálne trendy.

„Prostredníctvom tejto súťaže chceme predstaviť verejnosti rozdielne pohľady na floristické techniky a aranžovanie kvetov v krajinách V4. Ďalším cieľom je spolupráca a výmena skúseností, ale aj zlepšenie jazykových schopností študentov floristiky,“ uviedli organizátori.

Centrom medzinárodnej súťaže bolo Kultúrno-spoločenské centrum Fontána a hlavným organizátorom Stredná odborná škola záhradnícka Piešťany. Súťažiaci vytvárali svoje diela a prezentovali ich verejnosti vo foyeri kina Fontána a v prírodnom kine. Obdivovať ich práce mohli aj návštevníci nákupného centra Aupark.

Podujatie vyvrcholilo spanilou jazdou bicyklov z Piešťanského užitočného kolesa. Do sprievodu sa zapojilo aj niekoľko Piešťancov, ktorí si bicykle vyzdobili kvetmi z vlastných záhrad.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava