Víkendový návrat: Piešťanský park fotografií

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 2. októbra 2021, 00:02

Najväčšia slovenská výstava fotografií pod holým nebom Park Foto Piešťany 2021 sa v sobotu 25. septembra uskutočnila v mestskom parku už po 16. raz a na pestrú vizuálnu prechádzku prilákala množstvo návštevníkov.

Víťazi a ocenení 16. ročníka festivalu a výstavy kreatívnej fotografie Park Foto Piešťany 2021. (Autor: autor/archív Emila Štefanku)

Súťažnú výstavu snímok ako festival kreatívnej fotografie organizuje občianske združenie Piešťanský fotoklub. Svoje práce môže v mestskom parku vystaviť každý, kto nájde odvahu prezentovať ich verejne a získať spätnú väzbu nielen od poroty, ale najmä od okoloidúcich. Návštevníci totiž majú možnosť fotografie, ktoré im „padnú do oka”, ohodnotiť štipcom a zapojiť sa do súťaže o cenu diváka pre fotografa, ktorý ich získa najviac.

Víťazkou detskej kategórie bola Deana Karapandža (vpravo) z Piešťan za portrét svojej sestry Tamary (vľavo).

Do súťaže sa tento rok zapojilo 59 fotografov so 644 fotografiami. Odborná porota ocenila nielen najlepších dospelých, ale aj detských fotografov. Najmladším z nich bol len šesťročný Filip z Piešťan, ktorý podľa porotkyne – piešťanskej fotografky Katy Sedlák – „každému ukázal, ako sa robí súčasná fotografia.” Víťazkou detskej kategórie sa stala Deana Karapandža z Piešťan, ktorá odfotografovala portrét svojej sestry Tamary.

Najmladšieho účastníka podujatia, len šesťročného Filipa z Piešťan, porota ocenila za výbornú sériu.

V kategórii dospelých mala porota náročnú úlohu, lebo vybrať víťaza nebolo vôbec jednoduché. Stal sa ním Peter Sobek z Trenčína za portrét Na hladine pokoja. Verejnosti sa najviac páčila tvorba Emila Štefanku z Piešťanského fotoklubu, ktorý získal 385 štipcov. Cenu primátora Piešťan získal Peter Jánoška z Piešťan.

Cenu verejnosti získali fotografie Emila Štefanku z Piešťanského fotoklubu.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava