Niké Extraliga žien je tu! Čajky v nedeľu privítajú Košice

Piešťanské Čajky patria opäť k favoritom na zisk titulu. Podarí sa im ho získať prvýkrát v histórii? (Autor: Laco Duračka)

Už túto sobotu sa rozbehne nový ročník ženskej extraligy. Fanúšikovia si určite dobre pamätajú, akú dramatickú bodku malo minuloročné finále medzi Ružomberkom a Piešťanmi, ktoré rozhodol posledný možný piaty zápas. V ňom boli úspešnejšie hráčky klubu zo severu Slovenska, ktorý tak vstúpi do novej sezóny tretíkrát v pozícii obhajcu titulu.

Čajky budú tak ako v posledných rokoch patriť opäť k favoritom na zisk titulu a svojimi najvyššími ambíciami sa netaja. „Našim cieľom do sezóny je postup do finále extraligy a v ňom skončiť v najlepšej možnej pozícii. Určite nebudeme tajiť svoje ambície – chceme sa v domácej súťaži pobiť o prvenstvo. Som presvedčený, že tím je na to vyskladaný a urobíme všetko pre to, aby sme naplnili ciele klubu a poďakovali sa tak vedeniu za to, aké vytvára podmienky na fungovanie tohto tímu,“ povedal pred začiatkom sezóny Niké EXZ tréner Peter Jankovič.

Súťaž bude mať oproti uplynulému ročníku jednu zmenu. ŠKBD Spišská Nová Ves 23 vystrieda BK Slovan Bratislava, ktorý bol z tejto dvojice úspešnejší v baráži. Počet klubov tak zostáva nezmenený na čísle osem. Okrem favorizovanej trojky Ružomberok, Piešťany, Young Angels Košice a spomínaného Slovanu v nej budú účinkovať aj ŠBK Šamorín, BAM Poprad a dva banskobystrické kluby BK ŠKP 08 Banská Bystrica a BK ŠK UMB Banská Bystrica.

Čajky v nedeľu privítajú Young Angels Košice

Piešťanské Čajky vstúpia do súťažného ročníka 2021/2022 Niké Extraligy Žien v nedeľu 3. októbra, keď v netradičnom čase už o 16:00 hod privítajú v Diplomat aréne Young Angels Košice.

Úvodný duel Niké EXZ sa bude organizovať v režime „OTP“ – na zápas sa tak dostane max 25 % kapacity Diplomat arény, teda 250 ôsob, ktoré sú plne očkované, testované (od odberu PCR 72 hodín, Antigénu 48 hodín), alebo ochorenie COVID-19 prekonali za ostatných 180 dní.

Dokladom z uvedených podmienok sa bude potrebné preukázať pri vstupe do haly.

Podmienkou vstupu do haly sú taktiež prekryté horné dýchacie cesty počas celého pobytu v Diplomat aréne.

Vstupenky v hodnote 3 € budú v predaji v pokladni Diplomat arény od 15:00 hod.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela