Po strete s kolobežkárom skončila na zemi

Má za sebou nepríjemnú skúsenosť s kolobežkárom. Piešťanka Eva sa na nás obrátila v súvislosti so zdieľanými kolobežkami, ktoré ju nedávno takmer dostali k lekárovi. Po strete s mladým mužom na kolobežke skončila na zemi pod svojím bicyklom.

ilustračné foto (Autor: am)

Piešťanka prechádzala v polovici septembra cez priechod pre chodcov pri čerpacej stanici na Krajinskej ceste, tlačiac bicykel. „Zastavila som sa ešte na autobusovej zastávke, vzala si jedny noviny zo stojanu, spravila som si z nich kornútok a vložila tam zopár orechov, ktoré som mala,“ začala svoj príbeh pani Eva, ktorá si v tej chvíli všimla aj dvojicu mladých ľudí, pravdepodobne stredoškolákov, za ktorými prišiel ďalší mladý muž na spomínanej zelenej kolobežke. Chlapec, pôvodne stojaci na zastávke, si kolobežku požičal a šiel sa povoziť, pani Eva si odložila orechy dozadu na bicykel, sadla naň a po briežku chcela zísť dole smerom na Juh.

Tam, kde schádzala dole, kolobežkár vychádzal. „Vyletel oproti mne do toho kopčeka, ja som skríkla, zoskočila, lenže som to mala dole brehom a už som sa kotúľala. Sedela som potom pri bicykli, nevedela sa spod neho dostať. On stál na zastávke aj spolu s ostatnými dvomi kamarátmi, aj som mu hrozila, kývala, nech mi príde pomôcť. Ale máte ho vidieť!“ priblížila nahnevaná Piešťanka, ktorá kým prišla k zastávke, mladých už nenašla. Nevypočula si tak ani jednoduché ospravedlnenie. „Prišla som domov, navečer ma začal bolieť kĺb, koleno, celý človek. Mám plánovanú operáciu, tak viete, ako ma to bolelo,“ dodala Piešťanka, ktorej až neskôr napadlo, že mohla kontaktovať políciu a jazdca by vypátrali vďaka aplikácii.

Ako povedal pre Mesto Piešťany zástupca spoločnosti Bolt, Martin Zajíc, kolobežky sú prioritne určené na cesty a cyklochodníky, po chodníkoch môžu jazdiť maximálne rýchlosťou chodca. Používanie kolobežky je vekovo obmedzené, obsluhovať ju majú len ľudia nad 18 rokov. Zástupca spoločnosti tiež uvádza, že kolobežkári sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky a v prípade porušenia zákonných ustanovení im môže byť uložená pokuta. „Stretávame sa často s tým, že na jednej kolobežke sa vezie viac ako jedna osoba alebo neplnoletým osobám zaplatia takúto jazdu na zelenej kolobežke rodičia, resp. starší rodinní príslušníci. Radi by sme vyzvali všetkých užívateľov zdieľaných kolobežiek, aby boli disciplinovaní a dodržiavali potrebné pravidlá. Kolobežky nenechávajte na cestách, v strede chodníkov, spadnuté na zemi, pred vstupom do garáží a pod. Opakované zlé parkovanie bude viesť k zablokovaniu vášho užívateľského účtu,“ uviedol Zajíc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel