Dobré ráno, Piešťany!

Dnes je štvrtok 30. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom prekladateľov, Svetovým dňom srdca a Medzinárodným dňom nepočujúcich. Meniny má Jarolím.

Mužské meno Jarolím má grécky pôvod a v preklade znamená „sväté meno“. Nositeľov tohto zvláštneho mena stretneme na našom území len veľmi málo, vyskytuje sa skôr v Čechách.

Jarolímovia patria medzi najzáhadnejšie povahové typy. Sú to muži obdarení pozoruhodnými schopnosťami. Vedia sa ovládať a radi plnia poslanie nejakej záležitosti alebo spoločnosti. Jarolímovia sú aj zdržanliví, lebo majú v sebe silu, ktorá ich ovláda. Zvyčajne sú to schopní a seriózni žiaci, ktorí sami rozhodujú o svojom živote. Samozrejme veľmi skoro sa rozhodnú aj pre povolanie. Nájdeme ich všade tam, kde sa vyžaduje prítomnosť kompetentného, múdreho a nezištného človeka. Sú tiež pútaví rozprávači.

Jarolímovia sa rýchlo unavia a sú citliví na duševné prepracovanie. Zvyknú mať problémy s krvným tlakom a priberaním. Do jedálneho lístka by si mali zaradiť hlavne hlávkový šalát, citróny, jablká a orechy. Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Ich šťastné farby sú zlatá, hnedá, oranžová. Ochranné rastliny ľubovník, nechtík, ochranné kamene jantár a topás.

Známe osobnosti s menom Jarolím:

Jarolím Antal – popredný odborník na spoločenskú etiketu, štátny a diplomatický protokol. Pracoval v Slovenskej národnej rade, neskôr Národnej rade SR ako protokolár, učil na Právnickej fakulte UMB v Banskej Bystrici

V psom kalendári oslavuje meniny Athos, Atos.

Lekárenská pohotovosť

Lekáreň BENU OC Aupark, Nitrianska 7555/18, 92101 Piešťany 8:00 – 21:00

Lekáreň Dr. Max Tesco, N. Teslu 6711/25, 92101 Piešťany 8:00 – 20:00

Lekáreň Dr. Max OD Kaufland, Adama Trajana 6690/77, 92101 Piešťany 8:00 – 20:00

Podujatia

LA MUSICA

Št. 30. 9. o 19.30 h
IX Oldies
live oldies rock songs


DOM UMENIA

Št. 30. 9. o 19.00 h

FOLKLÓR

Z TVORBY PROF. ŠTEFANA NOSÁĽA

„Zájazdový program“

UMELECKÝ SÚBOR LÚČNICA

prof. Štefan Nosáľ – choreografia

Svetozár Stračina, Juraj Farkaš, Peter Parničan, Martin Čorej – hudobné spracovanie

Tanečný súbor, orchester a spevácka skupina Lúčnice

Martin Sleziak – husle, primáš orchestra

Mikuláš Sivý – umelecký vedúci

Mimoriadne a jediné uvedenie špeciálneho programu Umeleckého súboru Lúčnica na Slovensku.

V októbri tohto roka odcestuje tanečný súbor a orchester Lúčnice na umelecký zájazd do Srbska. V mestách Belehrad a Niš uvedie reprezentačné predstavenia s výberom špičkových tanečných a hudobných čísel zo svojho “zlatého fondu”.

V programe, vybranom z vrcholnej tvorby dlhoročného umeleckého vedúceho, choreografa a pedagóga prof. Štefana Nosáľa, ako aj významných hudobných skladateľov, sa predstavia okrem tanečného súboru a jeho sólistov aj vynikajúci hudobníci a spevácka skupina Lúčnice. Prezentácia v rámci programu, ktorý predstavuje najvýznamnejšie kultúrne regióny Slovenska, bude patriť aj tradičným slovenským hudobným nástrojom, zapísaným v kultúrnom dedičstve UNESCO – fujare a cimbalu. Vstupné: 17 €

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel