Obnovu asfaltu na Lipovej už dokončili

Časy, keď vodiči prechádzajúci cez Lipovú ulicu museli spomaliť takmer až na rýchlosť chôdze, aby si pre výtlky nepoškodili auto, sa skončili. Po Lipovej sa už dobre pôjde v aute, na bicykli i na kolobežke, pretože Služby mesta Piešťany vymenili celý povrch tamojšej vozovky.

Nový asfalt je hotový na Lipovej i Jozefskej ulici. (Autor: Supa)

V prípade opravy Lipovej šlo o rýchle riešenie. Po rokoch plátania dier tam druhý septembrový týždeň prišla ťažká technika a začala s obnovou asfaltu. Napokon sa v priebehu desiatich dní podarilo spraviť celý 170 metrov dlhý úsek od Mojmírovej ulice smerom k OD Kocka. Nešlo však o komplexnú rekonštrukciu, ale o povrchovú obnovu vozovky. Takáto oprava nahradila „lepenie“ výtlkov, ktoré vždy na čas pomohlo, ale pre vonkajšie vplyvy a pravidelnú záťaž cesty nemalo dlhú trvácnosť.

„V rámci našej údržby sa mapujú výtlky a rozpady povrchov. Máme vytypovaných niekoľko ulíc, ktoré už nebudeme opravovať fľakovaním, ale kompletne. Tento zoznam komunikujeme s vedením mesta. Lipová ulica bola vybraná vzhľadom na to, že je tam veľa bytov a je to vďaka nákupnému centru frekventovaná časť,“ uviedla Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany. Podobným spôsobom bola vybraná aj Jozefská ulica, ktorú však rekonštruovali komplexne, nielen povrchovo. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava