Parkfoto 2021 už zajtra

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany
  • 24. septembra 2021, 13:33

Už po 16. krát sa zajtra v piešťanskom Mestskom parku uskutoční najväčšia slovenská výstava fotografií pod holým nebom: Parkfoto Piešťany 2021. Svoje fotky môže v parku vystaviť každý.

Súťažnú výstavu fotografií, ako festival kreatívnej fotografie s podporou reklamných partnerov organizuje občianske združenie Piešťanský fotoklub. Parkfoto sa stalo súčasťou každoročného neoficiálneho ukončenia letnej sezóny v Piešťanoch. 

O čo ide?
V prvom rade o prezentáciu fotografickej tvorby, predstavenie fotografií zaujímavým spôsobom a stretnutie ľudí so spoločnou láskou ku fotografii. Spätná väzba k vašej tvorbe od niekoľko tisícok návštevníkov výstavy v jeden deň.

Ako na to?
Vystavujúci fotografi si svoje diela inštalujú sami na vopred pripravenú sieť o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku. Inštalovať možno aj na lavičky, vlastné stojany, rebríky a pod. Kreativite pri inštalovaní sa medze nekladú.

Čo si vziať so sebou?
Vlastné fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, či čiernobiele. Potrebné sú pomôcky na zavesenie fotografií (štipce, spony, háčiky, špagáty, gumičky a pod.). Odporúčame zobrať si so sebou niečo nasedenie, občerstvenie pre seba i okoloidúcich. dobrá nálada je povinnou výbavou.

Prečo?
Máte možnosť vystaviť svoju tvorbu na najväčšej parkovej fotovýstave na Slovensku a tento rok môžete byť aj súčasťou pokusu o zápis do knihy rekordov v počte vystavených fotografií. Načerpáte inšpiráciu a od tisícok návštevníkov môžete získať cenné odozvy na vašu tvorbu. Stretnutie s ostatnými fotografmi vám prinesie možnosť rozhovorov o fotografií.

Hodnotenie odbornou porotou :
Odborná porota vyhodnotí tri najlepšie kolekcie fotografií. Pri účastí detí bude vyhodnotená detská kategória osobitne.

Program podujatia:

8:00 – Vešanie sietí
10:00 – 13:00 – Registrácia vystavujúcich autorov pri vstupe do mestského parku
15:00 – 16:30 – Hodnotenie odbornou porotou
17:00 – sčítanie štipcov
17:20 – 17:30 – Spoločná fotografia
17:45 – 18:00 – Vyhlásenie výsledkov

Zdroj: FB Piešťanský fotoklub

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel