Pozrite sa, ako „bude“ vyzerať plaváreň v Piešťanoch

Radnica v nedeľu zverejnila nové vizualizácie plánovanej piešťanskej mestskej plavárne, avšak má to podstatný háčik. Na jej výstavbu v mestskom rozpočte na tento rok nie je vyčlenené jediné euro. Zverejnené obrázky bez vyčlenenia finančných prostriedkov mestským zastupiteľstvom tak naďalej ostávajú len v polohe pekných zámerov, akých tu bolo za posledných dvadsať rokov viacero.

Či takáto plaváreň bude stáť, môžu rozhodnúť len mestskí poslanci vyčlenením patričného objemu financií na jej realizáciu. (Autor: FB MsU Piešťany)

„V týchto dňoch už máme hotovú projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie, na základe ktorej budeme žiadať správcov sietí a dotknutých orgánov o ich vyjadrenia. Následne bude požiadané o územné konanie a po jeho právoplatnom vydaní bude spracovaný ďalší stupeň projektovej dokumentácie – pre stavebné povolenie. Na základe toho opäť budeme žiadať stanoviská správcov a dotknutých orgánov k vydaniu stavebného povolenia,“ píše na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti piešťanský mestský úrad.

A keďže najčastejšie sa v stanovisku radnice vyskytujú variácie slova „bude“, zatiaľ z neho jednoznačne vychádza, že raz, keď to, čo sa v stanovisku píše, bude, tak konečne aj plaváreň bude. Nateraz je jasné len toľko, že na začatie samotnej výstavby plavárne nie je v mestskom rozpočte pre rok 2021 naplánované ani euro a v budúcoročnom podľa posledných odhadovaných nákladov na plaváreň spred dvoch rokov sú na ňu potrebné približne štyri milióny eur. Čiže parafrázovaním stanoviska radnice – ak táto suma bude v rozpočte vyčlenená, plaváreň bude postavená.

A to možno aj podľa nasledujúceho popisu budúcej mestskej plavárne, ktorý uviedla radnica na sociálnej sieti: „Podľa projektu sú v krytej plavárni navrhnuté dva bazény. Jeden bazén je plavecký, 25 metrov dlhý a 21 metrov široký, osemdráhový s hĺbkou 1,8 metra. Druhý bazén bude výučbový s rozmermi 15×5 metra a hĺbkou vody 0,6 až 0,9 metra. Plaváreň by mala byť postavená pri futbalovom štadióne.“

Tak uvidíme, či a kedy vôbec bude plaváreň v Piešťanoch stáť, lebo pekných obrázkov, ako bude vyzerať, tu už bolo prezentovaných viac než dosť.

Foto: FB MsU Piešťany
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava