Okolo Slovenska – skvelá reklama

Pamätám si, keď som pred niekoľkými rokmi robil rozhovor s legendárnym cyklistickým trénerom Kamilom Haťapkom. Už vtedy mi hovoril, ako dlho inicioval a vyvíjal aktivitu, aby boli cyklistické preteky Okolo Slovenska na televíznych obrazovkách Eurosportu.

(Autor: FB Okolo Slovenska)

„Mojím snom bolo, aby preteky Okolo Slovenska patrili do najvyššej kategórie. Dlho som sa usiloval o to, aby ich vysielal Eurosport. No na Slovensku nie sú na nič peniaze. Pritom cyklistika a preteky Okolo Slovenska by boli výbornou propagáciou našej krajiny. Ako na Tour de France by z vtáčej perspektívy boli vysielané všetky krásy našej krajiny. A predstavte si, keby tu štartoval Sagan, to by bola paráda,“ povedal Kamil Haťapka pre Piešťanský týždeň v roku 2014. Podarilo sa to až tento rok a som rád, pretože mal veľkú pravdu.

Podľa môjho názoru je to pre Slovensko nevyčísliteľná reklama, pretože z hľadiska cestovného ruchu má naša krajina potenciál a zábery na jej krásy z vtáčej perspektívy sa do vysielania poprednej športovej stanice i národnej televízie nedostanú často. Kvalitné cyklistické preteky sú na to veľmi dobrou príležitosťou. Poznám veľa ľudí, ktorí ich sledujú práve pre zaujímavosti a krásy krajiny. Za mňa je to určite lepšia investícia, ako rozdávať letáky v stánku niekde na veľtrhu.

Taktiež to, že na štarte pretekov boli mená ako Sagan, Froome, Lucenko, Hindley a mnohí ďalší, pridalo na atraktivite a sledovanosti. Viaceré z týchto osobností pridávali na svoje sociálne siete napríklad fotografie z tréningových jázd v okolí miest, kde sa jazdili etapy, a ukázali aj touto cestou krásy Slovenska i cyklistické možnosti v našej krajine.

Pravdou je, že až v posledných rokoch nabrala slovenská tour na kvalite, a tým pádom začala byť aj viac sledovaná a je o ňu čoraz väčší záujem medzi profesionálnymi tímami i fanúšikmi.

Je skvelé, že naša generácia žije v dobe Petra Sagana. A práve jeho prítomnosť na týchto pretekoch ich serióznosť a cveng ešte podčiarkla. Nemusíme si klamať, že práve počas kariéry Petra Sagana sa stal tento šport na Slovensku nesmierne populárnym a jeho prítomnosť prilákala ešte viac ľudí fandiť do cieľových miest i pri cestách počas jednotlivých etáp.

V minulých ročníkoch pelotón pretekov viackrát prechádzal cez Piešťany a priľahlý región. Naše mesto bolo v roku 2016 dokonca cieľovým mestom. Škoda, že to nebolo práve teraz, keď sa preteky dostali na televízne obrazovky.

Verím, že to nebude výnimka, ale pravidlo a Okolo Slovenska bude na televíznych obrazovkách každý rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela