Súčasťou každej modernej postele sú štýlové prehozy

  • Inzercia
  • 18. septembra 2021, 08:00

Každý z nás túži po útulnej a štýlovo zariadenej spálni, ktorá sa stane miestom dokonalého odpočinku.

Zdroj obrázka: Archi_Viz / Shutterstock.com

Výber prehozu podľa typu postele

Pri výbere prehozu zohráva úlohu najmä typ postele a jej umiestnenie, ktoré vám uľahčí výber ideálneho prehozu. Preferujete prikrývku, ktorá je dlhá až po zem alebo radšej kratšiu, ktorá sa nebude dotýkať zeme? Ak uprednostňujete kratšie prehozy na posteľ, tak si vyberte prikrývku, ktorá zakryje povrch postele. Nezabudnite tiež zvážiť polohu postele. Ak máte posteľ, ktorá je prístupná len z jednej strany, tak vám bude stačiť menšia šírka z oboch strán prehozu. Prehoz na posteľ dokáže tiež ochrániť posteľnú bielizeň pred poškodením.

Aké existujú typy prehozov?

– Jednoposteľový prehoz je vhodný pre menšie postele.

Dvojposteľové prehozy sa hodia na manželskú posteľ a na postele, ktoré majú väčšie rozmery.

– K jednoposteľovým prehozom patria aj médium prehozy, ktoré sú vhodné pre stredne veľké postele, ktoré majú rozmery približne 200x140cm.

Ak si chcete vybrať látku na prehoz, prikrývku alebo kreslo, tak by ste rozhodne mali siahnuť po bavlne. Bavlnené látky môžete vybrať s rôznym motívom, ktorý sa bude hodiť pre minimalistický, moderný, vidiecky alebo aj retro interiér. Elegantné prehozy dodajú vášmu interiéru vkus a štýl, ktorý oceníte pri nerušenom odpočinku. Obmedzenia nepocítite ani pri výbere farby.

Prehozy na posteľ dodajú vašej spálni pocit pohodlia, pričom sa tešia naozaj veľkej popularite. Dokážete nimi spestriť celú spálňu a vytvoriť tak príjemné miesto pre spánok či zaslúžený relax po náročnom dni. Bohaté možnosti vám však dovoľujú aj to, aby ste si zaobstarali svoj vlastný prehoz, pre ktorý je ideálna bavlnená látka.

Zdroj obrázka: Archi_Viz / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland