Zničený asfalt na Lipovej ulici nahradí nový

Keď sa na Lipovej ulici v Piešťanoch pred časom objavilo mobilné dopravné značenie, hovoriace o zákaze zastavenia, domáci už tušili, že čosi sa bude obnovovať. Napokon radnica informovala, že Služby mesta Piešťany opravujú povrch vozovky na 170 metroch tamojšej komunikácie.

Na Lipovej ulici robia výmenu povrchu cesty. (Autor: Supa)

Ako veľmi je Lipová ulica zničená, vnímali nielen obyvatelia, ale aj Služby mesta Piešťany (SMP) ako správca komunikácie. Tie zvyčajne opravili väčšie výtlky, avšak teraz začali obnovovať celý 170 metrov dlhý úsek od Mojmírovej ulice smerom ku Kocke.

„V rámci našej údržby sa mapujú výtlky a rozpady povrchov. Máme vytypovaných niekoľko ulíc, ktoré už nebudeme opravovať fľakovaním, ale kompletne. Tento zoznam komunikujeme s vedením mesta. Lipová ulica bola vybraná vzhľadom na to, že je tam veľa bytov a je to vďaka nákupnému centru frekventovaná časť,“ uviedla riaditeľka SMP Hana Dupkaničová. Podobným spôsobom bola vybraná aj Jozefská ulica, ktorú začali robiť predminulý týždeň.

Na Lipovej nejde o komplexnú obnovu, ale len o opravu povrchu. „Jozefská je rekonštruovaná, čiže sa robí trošku iným spôsobom. Na Lipovej ulici ide o opravu povrchu,“ priblížila Dupkaničová. Rekonštrukciu, akou je oprava akoby do hĺbky, schvaľuje zastupiteľstvo, ktoré na ňu vyčleňuje financie v mestskom rozpočte a je plánovaná ďaleko vopred. Pri výmenách povrchu ide o to, že SMP ako príspevková organizácia, ktorá má príjem napríklad z parkovného v meste, môže pri zisku investovať do obnovy vytypovanej poškodenej ulice. V takýchto prípadoch ide o dohodu medzi pracovníkmi SMP a radnice.

„Prispôsobujeme sa tomu, čo sa v priebehu roka ‚vyvŕbi‘, kde sa čo objaví – aké problémy,“ doplnila riaditeľka s tým, že zásadné je i to, koľko peňazí do organizácie pribudne.

Do konca roka už takáto rozsiahla výmena povrchu asi žiadnu ďalšiu komunikáciu nečaká, ale opravované budú dva prepadnuté úseky na uliciach Pod Párovcami a Royova.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel