V piešťanských mestských základných školách sa učí 2103 žiakov, žiaden nie je v karanténe

V novom školskom navštevuje základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany 2103 žiakov, z toho je 240 prvákov. Najviac detí má ZŠ Brezová (675) a ZŠ Mojmírova (554). Nasleduje ZŠ Holubyho (343), ZŠ M. R. Štefánika (299) a ZŠ F. E. Scherera (232). Zisťovali sme na radnici, aká je na základných školách epidemiologická situácia v súvislosti s covidom, ale tiež či majú dostatok samotestov avizovaných ministerstvom školstva.

ilustr. obr. (Autor: vd)

Minister školstva Branislav Gröhling pred začiatkom školského roka avizoval, že rodičia školákov, ktorí majú záujem o testovanie svojich detí, dostanú 25 antigénových samotestov. Minulý týždeň však celoštátnymi médiami prebehla informácia, že záujem o samotesty detí je zo strany rodičov veľký a testov nie je dostatok.

Radnici ako zriaďovateľovi piešťanských základných škôl sme zaslali otázky, či majú testov dostatok, ale aj aká je epidemiologická situácia na školách, prípadne či museli ísť niektoré triedy už do karantény. Odpovede zo všetkých piatich mestských škôl vám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

ZŠ F. E. Scherera

Máme momentálne dostatok antigénových samotestov, škola celkom prevzala 177 ks testov. Rodičom, ktorí prejavili záujem, bolo odovzdaných na jedného žiaka 25 ks, t. j. jedna sada.

Do dnešného dňa nám nikto z rodičov nenahlásil pozitivitu na COVID-19, vyučujeme prezenčne. Všetky triedy sú v škole a vo všetkých sa riadne vyučuje, v karanténe nemáme žiadnu triedu.

ZŠ Brezová

Škola využila možnosť zabezpečenia kloktacích PCR testov pre rodičov, ktorí prejavili záujem. Mali dostať informáciu o výsledku prostredníctvom sms správy do 72 hodín. K dnešnému dňu, 9. septembru, nemáme od rodičov nahlásenú informáciu o pozitívnom výsledku kloktacieho testu u žiakov.

Škola zabezpečila antigénové testy pre rodičov, ktorí o to požiadali. Testy im boli vydané – 25 ks na žiaka. Rodičia, ktorí požiadali o tieto testy neskôr, sú individuálne oslovovaní a testy si vyzdvihnú.

Zatiaľ sme zabezpečili testy pre všetkých, ktorí o to požiadali. Snažíme sa byť zodpovední, dodržiavať pravidlá, minimálne miešať deti, vykonávame dezinfekciu, aby sme mohli čo najdlhšie vyučovať prezenčnou formou. Zatiaľ nemáme nikoho v karanténe, ani v izolácii. Týka sa to detí aj zamestnancov.

ZŠ Holubyho

Naša škola má momentálne dostatok antigénových testov, v Trnave sme si boli vyzdvihnúť zvyšnú časť. Rodičia dostali na žiaka päť kusov. Obdržali sme aj výsledky kloktacích testov, všetky boli negatívne.

Epidemiologická situácia je u nás zatiaľ priaznivá, všetky triedy sú v škole a vyučovanie prebieha prezenčne. Ku karanténe sa doteraz nepristúpilo.

ZŠ Mojmírova

Základná škola zabezpečila pre zákonných zástupcov žiakov, ktorí o to školu požiadali, antigénové samotesty.

Pre veľký záujem škôl o antigénové samotesty sme časť testov priviezli v piatok 3. septembra. Rodičia si päť kusov prevzali v utorok 7. septembra. Následne nám bolo oznámené, že si môžeme vyzdvihnúť zostávajúce počty testov (20 ks na žiaka), máme ich už na sklade. V najbližších dňoch si ich zákonní zástupcovia budú môcť prevziať.

K dnešnému dňu máme všetky triedy na prezenčnej výučbe.

ZŠ M. R. Štefánika

Všetci rodičia, ktorí prejavili záujem, dostali 25 ks antigénových testov na žiaka. PCR kloktacie testy taktiež dostali všetci, ktorí mali o ne záujem.

Všetky triedy sa vyučujú k dnešnému dňu (10. september) prezenčne, karanténu sme nemuseli vyhlásiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava