Mestskí policajti s náučno-výchovným programom pre deti v kúpeľoch

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 13. septembra 2021, 00:02

Mestskí policajti prezentovali svoju prácu malým obdivovateľom. V závere augusta ich z piešťanských kúpeľov požiadali o viaceré ukážky práce a prezentácie pre deti, ktoré sa uskutočnili v hoteli Splendid.

Mestskí policajti sa s deťmi a s maskotom kúpeľov, pávom. (Autor: Viera Dominová)

Mestskí policajti v rámci prevencie kriminality vysvetlili deťom, čo je náplňou ich práce, akú výzbroj a výstroj používajú, s akými ozbrojenými a záchrannými zložkami sa môžu stretnúť, pričom súčasťou programu bola i téma bezpečnosti na cestách.

Deti si vyskúšali rôzne pomôcky ako nepriestrelnú vestu, obušok, putá, sadli si do policajného auta a zahrali sa na chvíľu na policajtov. Tí im zasa ukázali, ako a kde sa zakladá blokovacie zariadenie – nepopulárna „papuča“.

Potom im pripravili prekážkovú dráhu, ktorú museli zdolať v okuliaroch simulujúcich stav opitosti či nelegálnej drogy, a na záver sa pokúšali triafať to terčov. Okrem detí bolo veľa záujemcov o prekážkovú dráhu i z radov rodičov. Všetkých tiež prišiel pozdraviť a zabaviť maskot piešťanských kúpeľov – páv.

Na záver všetkých, ktorí pozorne počúvali, odmenili reflexnými páskami z dôvodu bezpečnosti na cestách.

Viera Dominová, MsP Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav