Deň s capoeirou zažili v Šípkovom

  • Kultúra a spoločnosť / Región
  • 13. septembra 2021, 00:01

Všetci návštevníci futbalového štadióna v Šípkovom si predposledný augustový víkend mohli pozrieť vystúpenie skupiny nadšencov brazílskeho bojového umenia capoeira. Projekt bol realizovaný vďaka podpore Nadácie SPP, za čo jej patrí srdečná vďaka.

Capoeiru - umenie, ktoré spája boj, šport i folklór - prezentovalo desať členov dobrovoľného združenia z Vrbového. (Autor: archív ZŠ)

Desať členov dobrovoľného združenia z Vrbového prezentovalo capoeiru – umenie, ktoré spája dohromady boj, šport i folklór. Je to komplexné spojenie bojových techník s hudbou, akrobaciou a tancom, ktoré má vo Vrbovom vďaka dobrovoľným nadšencom dlhoročnú tradíciu. Všetci zúčastnení zažili príjemný deň s netradičnou športovou činnosťou, do ktorej sa postupne zapojilo niekoľko prizerajúcich sa detí.

Vďaka grantovému programu Nadácie SPP Športuj aj Ty! 2021 boli z projektu zakúpené pomôcky na tréningovú činnosť OZ Capoeira Vrbové (žinenky, rebrina, balančné podložky, boxovacie vrecia a mnohé iné športové potreby). Pravidelné tréningy pre deti (každý piatok od 18.00 h na futbalovom štadióne vo Vrbovom) tak budú pútavejšie a pomôcky budú využívať na cvičenie aj v ďalších rokoch. Ďakujeme.

(ZŠ/inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav