Čajky na turnaji v Trutnove aj s novou posilou, fínskou reprezentantkou Veerou Pirttinen

Premiéru v drese Piešťanských Čajok si na turnaji v Trutnove odkrúti aj nová posila, fínska reprezentantka Veera Pirttinen, ktorá prišla do Piešťan ako náhrada za dlhodobo zranenú američanku Ke´Shunan James.

Premiéru za Čajky si v Trutnove odkrútila už aj nová posila Veera Pirttinen (vľavo). (Autor: Laco Duračka)

24-ročná krídelníčka sa k tímu Piešťanských Čajok pripojila už v piatok a hneď ju s tímom čaká náročný zápasový program. 180-centimetrov vysoká členka ženskej reprezentácie Fínska hrávala v minulej sezóne v domácej súťaži za tím Catz Laapeenranta, kde bola najlepši hráčokou tímu s priemerom takmer 17 bodov, 5 doskokov a 4 asistencií na zápas.  Mimo svojej rodnej krajiny nejde hrať po prvý raz, už v minulosti hrávala nemeckú bundesligu za Chemnitz a pôsobila aj na Islande v tíme Snaefell.

„Vzhľadom na dlhodobé zranenie Ke´Shunan James sme potrebovali čo najrýchlešie doplniť káder. Vzhľadom na aktuálne možnosti a krátkosť času sa naskytla príležitosť angažovať fínsku reprezentantku Veeru Pirttinen, ktorá síce väčšinu svojej kariéry hrávala doma vo Fínsku, no so zaujímavými štatistikami. Je to ešte relatívne mladá hráčka, ktorá sa môže posúvať a verím, že do nášho tímu prinesie to, čo od nej očakávame,“ povedal k novej posile Čajok tréner Peter Jankovič.

„Počula som veľa dobrého na tento klub a ľudí, ktorí v ňom pôsobia. Možnosť hrať za Piešťanské Čajky som prijala, ako veľkú výzvu, keďže ide o ambiciózny tím a verím, že sa v ňom budem zlepšovať a takiso pomôžem tímu k dobrým výsledkom. Prvotné dojmy z nového pôsobiska sú veľmi pozitívne a teším sa, keď všetkých spoznám. Čaká nás veľa tvrdej práce, no verím, že budeme mať úspešnú sezónu,“ uviedla po príchode do Piešťan nová posila Veera Pirttinen.

Na úvod turnaja vysoké víťazstvo nad domácimi

Piešťanské Čajky vstúpili do turnaja O pohár mesta Trutnov víťazne, keď v nedeľnom úvodnom stretnutí zdolali domáci tím jednoznačne 88:45. Dnes sa Čajky predstavia o 18:15 proti poľskému Gorzowu.

Kara Trutnov – Piešťanské Čajky 45:88 (19:34, 25:57, 35:75)

Najviac bodov Trutnov: Rylichová 15, Huwé 7

Piešťanské Čajky: Rusiňáková 18 / 4 trojky, Andělová 11, Boothe 10, Tadić 8, Želnyté 6 (Kozáková 10, Kraislová 7, Pirttinen 7, Hašková 6, Dovčíková 3, Gavláková 2). Tréner: P. Jankovič.

TH: 8/7 – 8/6. Trojky: 6 – 10. Fauly: 16 – 10. Štvrtiny: 19:34, 7:23, 9:18, 10:13.

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Gratulujem dievčatám k dobre zvládnutému zápasu po dlhej ceste. Mali sme veľmi dobrý a koncentrovaný vstup hlavne na útočnej polovici. Trošku nám v prvej štrtine haprovala obrana, ale potom to už bolo lepšie. Som rád, že veľkú minutáž dostali aj hráčky z lavičky a každá sa zapísala do streleckej listiny. POtrebujeme zapracovať novú hráčku do systému a verím, že k nám rýchlo zapadne a budeme s ňou silnejší.

Dominika Rusiňáková, najlepšia strelkyňa zápasu: „Od začiatku sme dominovali aj vďaka našej výškovej prevahe, čo sme sa snažili uplatniť. Zo začiatku sme trošku v obrane poľavili, kedy nám dávali ľahké strely za tri body. To sme však napravili a v zvyšku zápasu sme už hrali to čo sme chceli.“

Program 21. ročníka turnaja O pohár města Trutnova:

Pondelok 13.9.

16:00 Žabiny Brno – Trutnov

18:15 Piešťany – Gorzów

Utorok 14.9.

9:30 Trutnov – Gorzów

11:45 Piešťany – Žabiny Brno

Priame prenosy zo zápasov môžete sledovať prostredníctvom https://www.tvcom.cz/ 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel