Jarmočný víkend v Trnave

  • Podujatia / Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 10. septembra 2021, 08:10

Jarmočný víkend v Trnave začína už dnes večer a do nedele ponúkne niekoľko menších podujatí, stánky s remeselníkmi aj kolotoče.

Tradičný trnavský jarmok tento rok nahradí Jarmočný víkend, počas ktorého nebude chýbať koncert Rozlúčka s letom a podujatie Stredovek pod hradbami, v uličkách mesta zas nájdete pestrý program, stánky s remeselníkmi aj kolotoče.

Jarmočný víkend sa začne v piatok večer 10. septembra o 20:00 hod. podujatím Rozlúčka s letom. V mestskom amfiteátri to na záver sezóny rozbalia dvojkoncertom trnavská skupina Hudba z Marsu a Richard Müller.

V sobotu a v nedeľu, 11. – 12. septembra, nebude chýbať podujatie Stredovek pod hradbami v Sade Antona Bernoláka. Začiatok bude v oba dni o 10:00 hod. Podujatie prinesie okrem tradičných šermiarskych vystúpení aj novinku – živú simuláciu stredovekého mestečka pod hradbami. Vyskúšate si život remeselníka, alebo napríklad aj aké je to byť kočovným obchodníkom s karavánou. Počas jarmočného víkendu v Trnave nebudú chýbať stánky remeselníkov ľudových výrobkov na pešej zóne aj v Parku Antona Bernoláka, v časti od Radlinského po Kollárovu ulicu. Na parkovisku na Dolnopotočnej ulici budú prichystané zážitky pre najmenších návštevníkov vo forme kolotočov. Zároveň si v piatok a v sobotu budú môcť všetci jarmočníci užiť pohľad na Trnavu z Mestskej veže v predĺžených otváracích hodinách od 10:00 do 19:00 hod.

NÁŠ TIP NA JARMOČNÚ ZASTÁVKU

Zavítajte aj do turistického informačného centra v Mestskej veži v Trnave a odneste si jednu z limitovaných risografík s príbehom. Prezrite si všetky na https://www.krajzazitkov.sk/sk/risografiky/index

Zaujímavý program Jarmočné čriepky bude dnes a zajtra aj vo dvore Trnavského osvetového strediska a v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského.

Zdroj: FB Trnavský kraj zážitokov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav