Slovak Food Truck Fest ľudí nakŕmil i zabavil

Desiatky jedál, burgre, hot-dogy, vafle, ba dokonca bryndzové halušky, strapačky či zemiakové lokše. To všetko našli návštevníci na Slovak Food Truck Feste, ktorý sa konal od štvrtka 2. do nedele 5. septembra pri Obchodnom dome Prior v Piešťanoch.

(Autor: am/Supa/FB Slovak Food Truck Fest)

Repliky historických áut a prívesov prispôsobených na podávanie jedál a nápojov – do Piešťan dorazilo 16 vozidiel, ktoré počas predĺženého víkendu tešili chuťové poháriky návštevníkov Slovak Food Truck Festu. Pri Priori zaparkovali Dog Zilla, Žrút, Burger & Fries, Las Tapas, Foolkie Bar, Gyoza & Bao, Belgian Waffle, Jack Daniels, Lucky Grill & Craft Beer, Ja Somáru, Poutine, Babcha, Budvar, Caffeteria, Cocktails & Drinks, Martini. Ponúkali pestrú paletu jedál, okrem streetfoodovej klasiky tiež ázijské či mexické špeciality. Dostupné boli aj vegetariánske a vegánske jedlá, takže si na svoje azda prišli všetci.

Okrem jedla bol pripravený na celý víkend zaujímavý program. Rapoval Eso, známe slovenské i zahraničné hity hrali Dus Sky, svoju hudbu predviedol Robo Papp či Robo Opatovský. Zabavili sa najmenší počas Minidisco, ale aj veľkí, keďže na pódium prišiel aj DJ Robert Burian. Ten odpálil v sobotu večer obrovskú šou, ktorá roztancovala a rozoskákala dav. Celým víkendom sprevádzal moderátor Ludwig Bagin.

Prvý food truck festival na Slovensku je nová gastronomicko-spoločenská tradícia. Gastronomické špeciality zo Slovenska aj zo sveta prichádzajú do deviatich miest, okrem Piešťan sa objavujú v Bratislave, Skalici, Pezinku, Nitre, Trenčíne, Trenčianskych Tepliciach, Trnave a v Topoľčanoch. Festival má ambíciu dosahovať najvyšší kvalitatívny gastroštandard a ponúkať zaujímavý sprievodný program pre všetkých. Ak sa vám nechce čakať na ďalšiu zástavku v Piešťanoch, ktorá je naplánovaná na 14.-17. októbra, môžete si tento víkend spraviť výlet do Topoľčian, o dva týždne do Trnavy alebo o tri do Bratislavy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav