Značku na Vajanského odrezali: Najskôr treba rozmýšľať a až potom robiť

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. septembra 2021, 00:02

Pred dvomi týždňami sme v Piešťanskom týždni uverejnili list Štefana Vuceca, ktorý upozorňoval na nelogické osadenie dopravnej značky na Vajanského ulici v Piešťanoch. Zvislú značku umiestnili doprostred chodníka, hneď vedľa takmer identickej, no staršej značky. Čitateľ zaslal informáciu nielen nám, ale i radnici.

Dopravnú značku najprv osadili, potom zrezali. Zostala po nej len diera. (Autor: Štefan Vucec)

Nakoniec som sa dočkal odpovede aj od primátora, aj od referenta pre dopravu a technickú infraštruktúru, pričom odpoveď bola v znení, že firma, ktorá to realizovala, bola vyzvaná k oprave. „Oprava“ aj prebehla s „veľkou úspešnosťou“, stačila na to karbobrúska a značka, ktorá bola osadená pred týždňom, bola odrezaná. Respektíve stĺpik bol zrezaný zarovno s chodníkom a tabuľa novej značky bola premiestnená na pôvodný stĺpik.

Avšak, ako je vidno na fotografiách, výsledkom tohto neúspešného pokusu o osadenie značky je diera po odrezanej značke (zrejme môže poslúžiť ako popolník pre návštevníkov podnikov Lemon a Magic, ktorí počas víkendov na danom mieste čakajú na taxíky), ďalej pribudla v strede chodníka betónová plocha, ktorá zrejme vylepšuje už aj tak slabú vizáž popraskaného a v niektorých miestach sa rozpadajúceho chodníka.

V neposlednom rade by som celkom rád videl, čo všetko si firma, ktorá tento experiment realizovala, vyfakturovala. Vôbec by ma neprekvapilo, ak by sa v tejto faktúre ocitli položky ako napríklad nový stĺp, osadenie nového stĺpa, vybetónovanie jeho okolia.

Predpokladám, že odrezanie stĺpa už bolo v cene a dúfam, že firma dostala za dobre vykonanú prácu aj dobre zaplatené, ako inak od všetkých daňových poplatníkov a občanov mesta. Zrejme niekto zabudol na to, že najskôr treba rozmýšľať a až potom robiť.

Štefan Vucec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava