Ekopark nemá stavebné povolenie

  • Piešťany / Región
  • 7. septembra 2021, 00:01

Ekopark Piešťany postavili bez potrebných stavebných povolení, informovala o tom minulý týždeň TV Markíza.

Umiestnenie detských atrakcií ani parkoviska nie je zlegalizované. (Autor: TV Markíza)

Ekopark sa v poslednej dobe stal veľmi obľúbeným miestom pre rodiny s deťmi, keďže v jeho areáli sa už od minulého roka nachádza zoo plná domácich a exotických zvierat. Tie si návštevníci môžu pohladkať, nakŕmiť či odfotiť sa s nimi. Areál, ktorého súčasťou je i rybník či reštaurácia a od tohto leta aj pútavé atrakcie pre deti, však nemá potrebné „papiere“.

Ako informovala TV Markíza, stavebný úrad na kontaktnú zoo, atrakcie či parkovisko stavebné povolenie nevydal. Stavebný úrad Ekoparku niekoľkokrát poslal písomné výzvy, aby užívanie čiernej stavby zastavil. Primátor Piešťan Peter Jančovič v reportáži uviedol, že firma na tieto výzvy nereagovala.

Ekopark si o dodatočné zlegalizovanie stavby požiadal, no bez potrebných dokumentov. Ak ich nedoloží, môže byť v správnom konaní riešený aj formou pokuty. Majiteľ firmy sa k situácii nevyjadril. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava