Zelené kolobežky parkujte ohľaduplne

Zelených elektrických kolobežiek jazdí v Piešťanoch už deväťdesiat. Denne sa na nich odvezú desiatky ľudí, avšak nie všetci ich parkujú tak, ako by mali. Zelené kolobežky niekedy blokujú chodcov, ľudí s kočíkmi, vozičkárov, ba dokonca vodičov áut.

Kolobežky dokážu veľmi jednoducho prepraviť človeka z bodu A do bodu B bez toho, aby musel hľadať parkovacie miesto pre auto, čakať na autobus či ťahať na bicykli. Netreba ich kupovať za niekoľko stovák eur, stačí len nájsť jednu voľnú, požičať si ju a odviezť sa ňou za jedno-dve eurá.

Pri odstavení kolobežky treba dbať nielen na to, aby bola v zelenej zóne, ale aj na to, aby nezavadzala ostatným. Ideálne je zaparkovať ju pri bicyklových stojanoch, na okrajoch chodníkov a podobne. Zástupca spoločnosti Bolt, Martin Zajíc, v rozhovore pre Mesto Piešťany upozornil, jazdci nemajú nechávať kolobežky zaparkované na cestách, v strede chodníkov, spadnuté na zemi, pred vstupom do garáží…

„Opakujúce sa nevhodné správanie užívateľa kolobežky máme možnosť vyriešiť. Nezodpovedného nájomcu vieme dohľadať a upozorniť ho na nevhodné zaobchádzanie s kolobežkou. V prípade ďalších porušení pravidiel mu udelíme čierny bod. Pokiaľ je to užívateľ, ktorý pravidlá porušuje neustále, zablokujeme ho v aplikácii Bolt na celosvetovej úrovni,“ dodal Zajíc. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj