High School Musical ukázal nové talenty

Nádejní tanečníci, speváci i herci v nedeľu 8. augusta na pódiu Elektrárne Piešťany ukázali, čo všetko sa stihli v týždňovom tábore naučiť. Pobytový tábor s témou High School Musical zorganizovala Súkromná základná umelecká škola v Piešťanoch, ktorá doposiaľ chystala pre deti len denné tábory, takže všetci zúčastnení mali istým spôsobom premiéru.

Pobytový tábor Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch ukončilo muzikálové predstavenie. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Tábora v Tesároch sa zúčastnili mladí ľudia od 10 do 18 rokov. Niektorí sú už roky súčasťou tejto piešťanskej umeleckej školy, iní prišli odinakiaľ. „Decká si to úplne super užili. Boli sme prekvapení z ich správania, boli vzorné a disciplinované. Nemali sme s nimi žiadne starosti ani problémy, stále chceli tancovať, nacvičovať, čo nás tešilo a poháňalo vpred,“ povedala Lucia Danišová, ktorá je vďačná svojmu bývalému spolužiakovi z konzervatória Igorovi Hunkovi, ktorý prišiel s predstavením pomôcť.

„Bez neho by sme to asi nedali. Hral jednu z hlavných postáv, pretože v tomto odvetví je málo chlapcov. Igorovi sme veľmi vďační,“ doplnila Danišová. Vyzdvihla tiež talent svojho žiaka Artura Halla, na ktorého sa po skončení predstavenia odvšadiaľ hrnuli pozitívne ohlasy.

Aby dokázali nacvičiť celé predstavenie, museli trénovať veľmi dlho a svedomito, takže programu bolo o čosi menej ako v bežnom tábore. „Boli však veľmi nadšení z toho, že mali večerné tréningy. Popoludní mali viac oddychu, ale potom sme nacvičovali niekedy aj do jednej ráno. Klobúk dolu pred nimi,“ povedala učiteľka s tým, že muzikál bol najmä tanečný. „Nie všetci ľudia možno vidia, čo za tým všetko je, koľko úsilia,“ zamyslela sa lektorka.

Počas týždňa sa na táborníkov prišiel pozrieť riaditeľ školy Tibor Ukropec aj s učiteľkou Annou Bolješikovou. „Veľmi sa tešíme, že v zuške máme takú podporu u vedenia a kolegov. Chodia na naše vystúpenia, posielajú nám povzbudzujúce správy a za to sme veľmi vďační,“ skonštatovala Danišová.

V nedeľu, v deň vystúpenia, deti odišli z tábora priamo do Elektrárne. Vstávali skoro ráno, presunuli sa so všetkými vecami, po príchode mali generálku, obed a hneď aj vystúpenie. „Bolo to náročné, ale zvládli to. Dve žiačky, ktoré odchádzajú na konzervatórium, nás prekvapili, lebo si pripravili krásnu ďakovnú reč, obdarovali nás kyticami a bolo to dojemné. Nad očakávanie dopadlo aj vystúpenie, dostali sme ponuky sa predviesť aj mimo Piešťan, takže to neskončí len pri jednorazovom vystúpení. Mali sme výborné ohlasy,“ potešila sa Danišová, ktorá v tábore spolupracovala s Jankou Kučerovou a Laurou Schollerovou.

Podľa lektorky sa v súkromnej základnej umeleckej škole snažia viesť deti k tomu, aby tvorili dobrý kolektív, vzájomne sa rešpektovali, aby mali dobré vzťahy a tancovali s pokorou a láskou. Darí sa im to a možno i vďaka tomu dosahujú mnohé úspechy. Hneď po skončení tábora sa pustili do nakrúcania videoklipu a počas septembra ich čaká obľúbená tanečná súťaž Showtime. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel