Pri kontajneri na šatstvo je opäť neporiadok

Obyvatelia ulice Pod Párovcami v Piešťanoch už takmer dva roky nemajú pod oknami zberné stredisko. To sa presťahovalo ku koncovej tabuli Piešťan v smere na Hornú Stredu, avšak istý pozostatok po jeho ére im ostal. Pri zabudnutom kontajneri na šatstvo sa neustále hromadia odpadky.

Nekonečný príbeh odpadu na ulici Pod Párovcami má ďalšie pokračovanie. (Autor: Odkaz pre starostu)

To, že kontajner po zatvorení niekdajšieho zberného dvora umiestnili na chodník, niektorí pochopili po svojom – že k nemu môžu ukladať odpad všetkého druhu. Nielen šatstvo sa v pravidelných intervaloch nachádza vyvlečené v tesnej blízkosti kontajnera, ale už tam ktosi umiestnil aj kočík, tašky či mechy s odpadkami. Miestni sa tak opakovane musia dívať na neporiadok, ktorý tam neznámi páchatelia tvorením čiernych skládok robia. Čiernou skládkou je totiž všetko, čo sa nachádza mimo kontajnerov, pretože na likvidáciu takýchto smetí musí prísť zvláštny zvoz.

Napriek opakovaným upozorneniam obyvateľmi cez portál Odkaz pre starostu sa doposiaľ nič nezmenilo. Už vo februári z odboru životného prostredia odpovedali, že zariadili opakované odstránenie nepovolenej skládky odpadov. „Vzhľadom k opakovanému nepovolenému uloženiu odpadov v tejto lokalite vedľa existujúcej zbernej nádoby na šatstvo Mestský úrad Piešťany sa bude zaoberať iným vhodným umiestnením nádoby,“ uviedli z radnice s tým, že v tejto lokalite je problematické nájsť miesto s vhodnou dostupnosťou pre obyvateľov.

Obyvatelia vraj tiež môžu pri zistení nepovolenej skládky volať mestských policajtov za účelom zistenia pôvodcu jej založenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín