Do Piešťan prišiel muzikál o Bátoričke

Legendárny a pútavý príbeh Alžbety Bátoriovej prilákal do piešťanského Domu umenia stovky ľudí. Do posledného miesta vypredaný muzikál o krvavej grófke návštevníkom vo štvrtok 26. augusta priblížil, prípadne pripomenul známy príbeh, spájajúci sa s neďalekým Čachtickým hradom.

Legendárny príbeh načrel do náročných tém a ťaživých emócií. (Autor: am)

Skvelé tanečné a spevácke výkony umelcov v kostýmoch, ktoré vďaka svetelnej šou pôsobili veľkolepo, no miestami i tajomne, divákov upútali. Na javisku Domu umenia sa odohralo originálne a jedinečné spojenie legendárneho príbehu, sugestívnej pôvodnej hudby a podmanivého temperamentu slovenského folklóru s fúziou autorskej a svetovej hudby.

Predstavenie s jednoduchým názvom Alžbeta Báthory nútilo divákov zatajovať dych od začiatku až do konca. Nový muzikál mal premiéru začiatkom leta a Piešťany boli prvou zástavkou turné, v rámci ktorého si diváci mohli predstavenie vychutnať.

Magický príbeh o silnej, vzdelanej a krásnej grófke tužiacej po večnej mladosti poznáme v rôznych verziách. Aj muzikálový príbeh vychádza z notoricky známej fikcie prepletenej s historickými faktami a odpovedá na otázky: Prečo bola Alžbeta Bátoriová posadnutá mladosťou? Naozaj sa kúpala v krvi mladých nevinných panien? V muzikálovom spracovaní sa predstavili postavy, ktoré reálne jestvovali a boli úzko späté s krvavou grófkou.

Predstavenie bolo akýmsi prierezom grófkinho života, približovalo jej vnútorný svet, okolie a „potiahnutím“ tých správnych emotívnych nitiek dokázalo vnoriť divákov do 16. až 17. storočia. Nechýbali fascinujúce spevácke výkony, herecké dialógy či tanečné čísla. V roli Alžbety Bátoriovej sa predstavila Katarína Ivanková. Na pódium vystúpila aj Adela Mojžišová, Marek Majeský, Juraj Bača, Tomáš Palonder, Eňa Podzámska, Jana Valocká, Gregor Hološka, Zdeněk Klusák a ďalší. Za svoje výkony si vyslúžili silný potlesk publika.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav