Vrbové: Policajti zachránili 4-ročné dievčatko s mamou v poslednej chvíli

  • Región
  • 2. septembra 2021, 10:12

Policajtov z Vrbového a Trnavy čakala na streche 8-poschodovej budovy scéna ako z hororového filmu. Po okraji sa prechádzala žena s malým dieťaťom v náručí.

V nedeľu večer sa na políciu obrátila stará mama dievčatka. Malú škôlkarku, o ktorú sa stará, mala poobede dať svojej 24-ročnej dcére. Podvečer, keď jej ju mala vrátiť, však neprišla a mobil si vypla.

Podľa slov starej mamy mala mať viaceré problémy. Policajtom tiež povedala, že na sociálnej sieti zbadala kolobežku svojej vnučky pri budove bývalého odevného podniku v meste Vrbové.

Policajná hliadka sa urýchlene presunula na miesto, kde za plotom našli pohodený detský batoh. Ppráp. Dušan a ppráp. Dominika začali prehľadávať budovu. Na 4. poschodí našli rozbitý mobil a na 8. poschodí ďalšie veci patriace mladej matke. Vtedy sa k hliadke pridali aj dvaja trnavskí kriminalisti.

Ťažko dostupným terénom sa dostali k strešnému otvoru, cez ktorý zbadali mladú ženu. S dieťaťom na rukách sa prechádzala nebezpečne blízko okraju budovy. Vyliezli na strechu a snažili sa so ženou komunikovať. Popri tom ju policajti obkľúčili, a zabezpečili priestor tak, aby si nemohli obe ublížiť. Policajti ženu vyzvali, nech im dieťa podá. Vtedy sa dievčatko načiahlo za policajtkou, ktorá si ju zobrala do náručia a odniesla do bezpečia.

Mladá žena začala byť na policajtov agresívna a vulgárne im nadávala. Tí boli nútení ju spacifikovať a nakoniec jej nasadiť aj putá. Po opustení budovy si obe prevzala do opatery privolaná RZP.

Pri nebezpečnom incidente sa našťastie nikto nezranil a dievčatko si zdravé odviezla domov jej babka. Zdravotníci ženu, za asistencie policajtov z trnavskej PMJ, previezli do nemocnice.

Policajti svojim rozvážnym prístupom zachránili naraz hneď dva ľudské životy. Patrí im za to veľká VĎAKA!

zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav