Služby mesta obnovili ihrisko na Čachtickej

Deti z piešťanskej Bodony sa zahrajú bezpečnejšie i krajšie. Jediná dostupná plocha na hranie pre najmenších, ktorá sa nachádza v blízkosti Čachtickej ulice, má novú hraciu zostavu, dopadové plochy, ale aj lavičku. Prvky zrekonštruoval správca ihriska, teda Služby mesta Piešťany.

Na detskom ihrisku už funguje nová hracia zostava. Foto: SMP

Deti zo severnej časti kúpeľného mesta sa doposiaľ hrali na viac ako desaťročnom ihrisku, ktoré pôvodne ani nebolo určené pre všetkých obyvateľov okolia. Majitelia priľahlých bytov si totiž svojho času postavili ihrisko na vlastné náklady, využívali ho viac-menej súkromne, no neskôr, keď bolo potrebné vykonať údržbu, darovali ho mestu.

Po rokoch užívania z revíznych správ vyplynulo, že konštrukcia na ihrisku bola zhnitá a hojdačka nespĺňala normy, teda bola úplne nevhodná ako prvok pre verejné detské ihrisko. S ohľadom na bezpečnosť, napríklad spôsob zavesenia, bola hojdačka vhodná skôr ako súkromná.

Pri júlovej rekonštrukcii ihriska na Javorovej ulici napokon Služby mesta Piešťany našli financie i na obnovu ihriska na Čachtickej, kde vymenili celú hraciu zostavu, hojdačku, osadili lavičku, kôš a informačnú tabuľu. Navozené sú tam aj nové kamienky ako bezpečná dopadová plocha a samozrejmosťou je oplotenie. Na ihrisku zostalo i pieskovisko.

Najbližšie ihrisko, kde sa nachádza viac hracích prvkov, je osadené na Valovej ulici. Otvárali ho začiatkom roka 2015.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela