Hasiči ratovali ľudí v núdzi aj mačku

Minulotýždňové výjazdy piešťanských hasičov smerovali k uviaznutej mačke na Slnečnej ulici, v obci Banka odstraňovali padnutý strom opierajúci sa o rodinný dom a pomáhali nevládnym ľuďom uzamknutým v bytoch.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pri otváraní bytov asistovali záchranárskym zložkám dvakrát. V prvom prípade išlo o osobu, ktorá nereagovala na synove výzvy a bola zamknutá v panelákovom byte. Hasiči nasilu otvorili dvere, aby mohli majiteľku bytu odovzdať do opatery zdravotníkov. 

V druhom prípade zachytili susedia v obytnom dome na Krajinskej ceste volanie o pomoc uprostred noci. Osemdesiatštyriročná obyvateľka spadla na záchode a nevedela sa postaviť. Hasiči vyrazili na pomoc o pol štvrtej ráno a dvere otvorili nasilu. Majiteľka bytu bola pri vedomí, postarali sa o ňu zdravotníci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava