Cyklobus bude premávať oddnes až do októbra

  • Kraj / Región
  • 28. augusta 2021, 14:00

Vždy v sobotu a v nedeľu až do 17. októbra bude z Trnavy odchádzať cyklobus, ktorý turistov s bicyklami odvezie bližšie k cyklotrasám v Malých Karpatoch. Cyklisti budú môcť vystúpiť v Horných Orešanoch a v Dobrej Vode (okres Trnava), Vrbovom (okres Piešťany), alebo sa môžu odviezť do Brezovej pod Bradlom (okres Myjava). Cyklobus, ktorý bude zachádzať aj do Piešťan, mal svoju premiéru dnes.

Foto: TTSK

Podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča boli pre zastávky vybrané miesta, ktoré sa javia ako atraktívne pre turistov nielen z Trnavského kraja, ale aj z okolitých regiónov. Každý, kto cyklobus využije, dostane aj mapku s cyklotrasami a cyklookruhmi v Malých Karpatoch, na ktorej sú vyznačené aj viaceré turistické zaujímavosti. „Myslím si, že tento projekt cyklobusu bude atraktívnym a vyhľadávaným doplnením turistickej infraštruktúry. A keďže ide o pilotný ročník, bude slúžiť aj na zbieranie dát. Budeme zbierať podnety od turistov, kde a ako prevádzkovať túto službu v budúcom roku,“ povedal Viskupič. Naznačil, že na budúci rok by cyklobus mohol byť nasadený v rámci kraja ešte intenzívnejšie.

Cyklobus s kapacitou 24 turistov a 16 bicyklov pôjde vždy ráno smerom k Malým Karpatom a popoludní naspäť. Jednosmerný cestovný lístok stojí 1,50 eura, spiatočný tri eurá. Zámerom podľa Viskupiča je, aby turista mohol na ktorejkoľvek z určených zastávok vystúpiť alebo nastúpiť. Cyklobus do Malých Karpát je už druhým projektom tohto druhu, ktorý pripravila Krajská organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj. Prvý bol zameraný na južnú časť kraja a spoznávanie kolových mlynov na brehu Malého Dunaja.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín