Trebatice sa postarali o prekvapenie. V Slovnaft Cupe vyradili druholigovú Petržalku

Futbalisti OFK Trebatice zdolali FC Petržalka v 2. kole Slovnaft Cupu.

Štvrtoligista OFK Trebatice porazil Petržalku 2:1. © OFK Trebatice

TREBATICE. Hodinu pred zápasom sa fotil v jame s lopatou v ruke. Kopal bleskozvod.

Na štadión dobehol na poslednú chvíľu, prvoradé je pre neho zamestnanie. Napriek tomu, že bol vyčerpaný, stal sa ústrednou postavou pohárového stretnutia.

Kapitán: Ráno ma čaká vŕtačka

Ľuboš Miklovič nádherným gólom z priameho kopu zariadil obci s 1 350 obyvateľmi senzačný triumf. Zástupca štvrtej ligy SZ OFK Trebatice zdolal v Slovnaft Cupe druholigovú Petržalku 2:1.

„Prežívame neopísateľné pocity. Je to niečo krásne, úžasné. Splnili sme si sen,“ povedal kapitán Trebatíc Ľuboš Miklovič, ktorý inak pracuje v stavebníctve.

V tíme štvrtoligistu sú tiež predavači, šoféri či študenti.

„Nečakal som, že by sme mohli profesionálov zdolať. V živote som proti druholigovému tímu ani nehral, preto je to najväčší úspech mojej kariéry.

Mám teraz veľkú radosť, no idem si domov ľahnúť. Ráno ma totiž čaká vŕtačka,“ dodal s úsmevom.

Venovanie pre choré dieťa

V kabíne spoluhráčom vravel, aby sa nestresovali a zápas si hlavne užili. Po stretnutí všetkým poďakoval.

„Hrali sme srdcom, behali a bojovali. Dali sme do toho 150 percent. Naše víťazstvo a môj gól venujem dieťatku spoluhráčovej sestry, ktoré bojuje s vážnou chorobou. Prajem mu víťazstvo, ako sme dnes vyhrali my,“ odkázal.

Súboj sledovalo dvesto platiacich divákov, no podľa domácich funkcionárov ich bolo so ženami a deťmi päťsto.

„Je to historický úspech klubu. Naši hráči sú amatéri, ktorí hrajú bez nároku na honorár. To, že porazili profesionálov je veľká vec,“ tešil sa prezident OFK Trebatice Jozef Svetlík, ktorý pokračoval:

„Ligisti sa sťažujú, že majú anglické týždne. Ale, čo máme povedať my? V súťaži máme 18 tímov, hrať budeme 1. aj 15. septembra. A k tomu pohár. Chalani majú civilné zamestnania, preto to bude fyzicky náročné. Nejako to však zvládneme.“

Čaká ich najväčší zápas v histórii

Trebatice teší triumf o to viac, že v IV. lige SZ sa im nedarí. Po dvoch prehrách a jednej remíze sú až na pätnástom mieste tabuľky.

„Hráme dobre, ale nedávali sme góly. Konečne to však prišlo a snáď to už pôjde,“ dodal prezident klubu.

V treťom kole Slovnaft Cupu čaká Trebatice veľký sviatok, na svojom štadióne privítajú FC ViOn Zlaté Moravce.

„V deväťdesiatročnej histórii klubu pôjde o najväčší zápas. V priateľskom stretnutí sme privítali Slovan či Trnavu, ale proti ligistovi sme v súťažnom zápase nikdy nehrali. Bude to veľký sviatok pre celú obec.

Musíme sa naň dôstojne pripraviť. Je pre nás cťou, že sme privítali také kluby ako Petržalka a teraz Zlaté Moravce,“ po veľkom úspechu povedal starosta obce Juraj Valo, ktorého traja synovia hrávajú za Trebatice.

Matúš dnes dokonca otváral skóre na 1:0.

„Prežíval som to veľmi emotívne. Futbal, kostol, škola a krčma sú pre mňa základné piliere, ktoré musia na dedine fungovať,“ dodal.

Trebatice sú známe tiež Centrom futbalovej mládeže Jozefa Adamca, ktoré založili spolu so susednými obcami Krakovany a Borovce.

„Našou prioritou je robiť na vlastných odchovancoch, do áčka sme ich nedávno zapracovali sedem. Treba si uvedomiť, že budúcnosťou sú deti. My zatiaľ máme 11 mládežníckych tímov a uvidíme, čo bude ďalej,“ hrdo uzavrel Juraj Valo.

Zdroj: Futbalnet.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav