Vojenský LetoFest: Prelety lietadiel i dobrá hudba

Nielen domáci, ale aj stovky, azda i tisícky ľudí z iných miest a obcí dorazili v nedeľu 22. augusta do areálu Vojenského historického múzea na Žilinskej ceste v Piešťanoch, kde sa konal posledný zo série Vojenských LetoFestov. Nechýbala hudba, občerstvenie, prezentácia vojenskej techniky či aktivity pre deti.

Čestná stráž predviedla pútavé vystúpenie. (Autor: am)

Brány festivalového areálu sa otvorili o druhej popoludní. Deti i dospelí si mohli prezrieť pozemnú, ale aj leteckú techniku slovenských ozbrojených síl, ktorá sa v minulosti aktívne používala. Na miesto dorazila aj vojenská sanitka, svoj stánok postavil Červený kríž, ktorý záujemcom predviedol názornú ukážku práce. Návštevníci si mohli „ochytať“ rôzne typy zbraní, zamerať na diaľku, prípadne vyskočiť na štvorkolku.

Počas vojenského popoludnia nechýbali prelety lietadiel L-410, rovnako ako viaceré diskusie na tému ozbrojených síl s profesionálnymi vojakmi, pričom na mieste bola i regrutačná skupina. Na podujatí sa zúčastnilo Vojenské športové centrum Dukla so športovcami Elenou Kaliskou, Monikou Chocholíkovou a Michalom Barbierom, konala sa taktiež benefičná dražba športového vybavenia. Mnohí si z podujatia odnášali tričká s nápaditou tematikou, výťažok z ich predaja bude venovaný občianskemu združeniu Detská chirurgia – OZ Slniečko na ceste, ktoré už takmer desať rokov pomáha deťom, ktoré utrpeli úrazy alebo vážne zranenia pri dopravných nehodách.

Lákavá bola aj hudobná časť podujatia. V areáli vyrástlo pódium, na ktorom sa predstavilo viacero hudobných telies. Diváci si mohli vypočuť Vojenskú hudbu Ozbrojených síl SR, neskôr koncert kapely Zoči Voči, rapera Zverinu a veľký aplauz si vyslúžila aj Čestná stráž OS SR. Neskôr javisko patrilo kapelám Bijouterrier a ako poslední vystúpili muzikanti, ktorí si hovoria Heľenine oči.

Na podujatie dorazili návštevníci nielen z Piešťan, ale i z mnohých iných miest. Konzumácia piva, kofoly, kávy, prípadne cigánskej či trdelníka bola možná len vo vyhradenom priestore. Vo vnútorných priestoroch expozície mali návštevníci povinnosť nosiť rúška, zopár z nich si ich ponechalo aj chodiac v dave v exteriéri. Na festivale mohlo byť súčasne najviac tisíc ľudí, pričom „na bráne“ návštevníci odovzdávali telefonické kontakty a pracovníci zaznamenávali ich množstvo. Len do 19. hodiny brány areálu prekročilo viac ako 2500 ľudí, pričom festival trval až do 22. hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek