Muzikál o Bátoričke v Dome umenia

Príbeh grófky, ktorá sa stala legendou. To, ako nenaplnené túžby v jej srdci prebudia draka, uvidíte vo štvrtok 26. augusta o 19.00 h na doskách Domu umenia. Muzikál Alžbeta Báthory prichádza do Piešťan.

© Peter Brenkus

Na javisku Domu umenia posledný augustový štvrtok uvidíte originálne a jedinečné spojenie legendárneho príbehu, sugestívnej pôvodnej hudby a podmanivého temperamentu slovenského folklóru s fúziou autorskej hudby a svetovej hudby v spracovaní Stanislava Palúcha. Hudba je doplnená poetickými textami Michala Rovňáka, avšak uvidíte aj dynamické choreografie Silvie Hudec Belákovej. Do kúpeľného mesta takisto dorazí veľkolepá scénicko-výtvarná výprava Veroniky Vartíkovej, smerujúca až k fashion show. Toto všetko v novom a jedinečnom slovenskom muzikáli Alžbeta Báthory, ktorý je od tvorcov muzikálu Kubo. Premiéru mal začiatkom tohto leta a Piešťany sú prvou zastávkou turné, v rámci ktorého si diváci môžu predstavenie vychutnať.

Magický príbeh o silnej, vzdelanej a krásnej grófke tužiacej po večnej mladosti poznáme v rôznych verziách. Aj tento príbeh vychádza z notoricky známej fikcie prepletenej s historickými faktami a odpovedá na otázky: Prečo bola Alžbeta Báthory posadnutá mladosťou? Naozaj sa kúpala v krvi mladých nevinných panien? V muzikálovom spracovaní sa predstavia postavy, ktoré reálne jestvovali a boli úzko späté s krvavou grófkou. Predstavenie má veľmi silnú činohernú zložku, pričom jeho súčasťou je hviezdne herecké obsadenie. Svoje umenie predvedú napríklad Katarína Ivanková, Adela Mojžišová, Marek Majeský, Juraj Bača, Tomáš Palonder, Eňa Podzámska, Jana Valocká, Gregor Hološka, Zdeněk Klusák, Filip Biro, Peter Trnik, Sára Polyaková, Elena Spaskov, Martin Macko, Natália Ondrejmišková, Daniela Tomešová, Adelka Husárová, Radka Šutláková…

Vstupné v hodnote 35 a 38 eur kúpite v pokladni Domu umenia a cez www.predpredaj.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián