Teplická nie je Slovakia Ring

Po dlhšej dobe načriem do mimošportovej témy, ktorá ma už dlhší čas ako Piešťanca nenecháva chladným.


Tomáš Horký (Autor: red)

Počas letných mesiacov a víkendových večerov som často návštevníkom jedného podniku na Teplickej ulici. Dobré víno, dobré jedlo a príjemná atmosféra tamojšej terasy mi aspoň sčasti pripomína pocit dovolenkovej destinácie.

Je však jedna vec, ktorá ma už dlhšie rozčuľuje a celé mi to neguje. To, ako sa vodiči osobných áut a jazdci na motocykloch premávajú po tejto ulici.

Určite ste už boli viacerí svedkami, ako sa hlavne večer na tejto jednej z najfrekventovanejších ulíc v Piešťanoch dané osoby predvádzajú, túrujú svoje „vytunené“ autá a lietajú tam šialenou rýchlosťou. Cez deň je to ešte v rámci normy, ale večer sa tieto indivíduá prejavujú v plnej kráse.

Samozrejme, je treba zaujať okoloidúcich a ľudí sediacich na terasách zvukom motora a koňmi pod kapotou, nech to vedia a počujú celé Piešťany. Hudba na plné bomby tiež nemôže chýbať. To, že tomu na Teplickej vypálim a rútim sa po nej pomaly stovkou, je ozaj frajerina. Alebo keď to na motorke valím na zadnom kolese päťkrát hore-dole, je tiež dobré. Keby nešiel tak rýchlo, aj by som mu zatlieskal.

To, že niekde môže vybehnúť chodec, nedajbože malé dieťa, už je vedľajšie.

Nehovorím, že všetko sú to len lokálni frajírkovia, často sa sem prídu predvádzať naháňači ega z okolitých obcí a miest. Treba sa ukázať, že aj s nimi treba počítať.

Neviem, na koho toto predvádzanie zaberá, ale na normálnych ľudí určite nie, no chápem, že keď má niekto komplexy, rieši si ich aj takýmto spôsobom. Na pretekanie si zaplaťte jazdy na okruhu Slovakia Ring a tam si skúšajte, čo vaše autá zvládnu.

Čakal by som väčšiu aktivitu od polície, predsa nie je žiadna novinka ani tajomstvo, že sa to najmä počas piatkových a sobotných večerov v Piešťanoch deje. Stavím sa, že ak by tam 20 minút stála hliadka, určite na niekoho natrafí. Umiestniť na Teplickú ulicu kameru s radarom by možno tiež nebol zlý nápad na odstrašenie podobných týpkov. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel