Mestská polícia sa prezentuje v táboroch

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 23. augusta 2021, 00:02

V rámci letných mesiacov sa piešťanskí mestskí policajti venujú deťom z rôznych táborov. Tento rok boli požiadaní o viaceré ukážky práce a prezentácie i v tábore Fitbambuľka.

Policajti deťom v tábore Fitbambuľka ukázali aj priestory služobného auta, deti si vyskúšali, ako fungujú majáky. (Autor: archív MsP Piešťany)

Mestskí policajti deťom ukázali priestory služobného auta, deti si vyskúšali, ako fungujú majáky, čo všetko sa nachádza v interiéri auta. Nasledovala prezentácia služobného výstroja a výzbroje, niektoré časti si táborníci mali možnosť vyskúšať. Najviac ich zaujali putá a nepriestrelná vesta, niektorí mali veru pre jej váhu problém urobiť pár krokov. Policajti tiež ukázali, ako a kde sa zakladá nepopulárna „papuča“ – blokovacie zariadenie vozidla.

V druhej časti prezentácie im hovorili o bezpečnosti na cestných komunikáciách, jazde na bicykloch, potrebe reflexných prvkov cyklistov i chodcov v priestoroch ciest a deti porozprávali kopec svojich príhod. Na záver si vyskúšali okuliare simulujúce účinok alkoholu s upozornením, aké je nebezpečné, keď v stave opitosti riadi človek motorové vozidlo. Deti sa s nimi tiež zahrali, triafali na terč a zažili okrem poučenia i veľa zábavy. Malá odmena ich neminula v podobe reflexných pások, ktoré využijú pri jazde na bicykloch. 

Viera Dominová

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof