Z Fondu na rozvoj Trnavského kraja rozdelia ešte 150-tisíc eur

  • Nezaradené
  • 19. augusta 2021, 12:50

Peniaze sú určené na väčšie projekty s nadregionálnym, celoslovenským alebo medzinárodným významom. Minimálna výška dotácie je 10-tisíc eur.

Trnavská župa prerozdelí ďalších 150-tisíc eur na dotácie z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Žiadosti o dotáciu možno podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča podávať do 31. augusta, minimálna výška grantu je 10-tisíc eur. Z tohto fondu Trnavský samosprávny kraj v tomto roku už rozdelil 300-tisíc eur medzi 12 najlepších projektov.

„Fond na rozvoj Trnavského kraja sme zriadili ako nástroj na podporu organizácií a ich aktivít, ktoré výrazne prispievajú k propagácií kraja a napĺňajú jeho rozvojový potenciál. Cieľom je prispieť na projekty s nadregionálnym, celoslovenským alebo dokonca medzinárodným významom. Aj v druhom kole výzvy sa zameriavame na finančnú podporu väčších iniciatív a akcií s výnimočným prínosom pre obyvateľov a návštevníkov Trnavského kraja,“ uviedol župan Viskupič. Príspevok z fondu je určený aj na projekty spojené s revitalizáciou verejných priestranstiev, podporou práce s mládežou alebo adaptáciou na zmenu klímy. Finančne podporené budú väčšie projekty a podujatia s nadregionálnym charakterom.

V prvej polovici roka bolo zo 72 predložených projektov vybraných 12 najlepších, ktoré boli z fondu podporené sumou od 12-tisíc do 60-tisíc eur. Celkovo 300-tisíc eurami boli podporené projekty, ktoré potrebujú väčšie finančné krytie. Ide napríklad o rekonštrukciu synagógy v Šaštíne – Strážach, rozvoj vzdelávania žiakov s poruchou autistického spektra v Trnave, vodozádržné opatrenia v parku v Kráľovom Brode alebo projekt neformálneho vzdelávania stredoškolákov.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof