Vitrínky: Koža, Ženy & Iné príbehy

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy / Piešťany
  • 16. augusta 2021, 09:20

Počas korony bola Pouličná galéria Vitrínky jediným verejne dostupným výstavným priestorom v Piešťanoch, keďže klasické galérie boli zatvorené. Momentálne na Kollárovej ulici visia diela ďalšej fotografky, tentoraz kanadskej umelkyne Deanny Pizzitelli.

Galéria Vitrínky momentálne predstavuje tvorbu kanadskej umelkyne Deanny Pizzitelli žijúcej v Bratislave. Autorka príde do Piešťan na augustovú finisáž. (Autor: Juraj Sedlák)

Deanna pochádza z Toronta, vyštudovala fotografiu na Arizonskej univerzite v americkom Tuscone a momentálne žije v Bratislave, kde nielen tvorí, ale aj učí. „Koža, Women & Other Stories” predstavuje súbor navzájom popretkávaných príbehov, ktoré skúmajú témy ako fantázia, súvislosti, neistota, túžba a strata. Jej tvorba je motivovaná najmä cestovaním a vizuálnym prienikom rôznych pohľadov na krajinu, kultúru a ľudí, ktorých stretáva.

Kurátorom výstavy a nositeľom myšlienky pouličnej galérie je Piešťanec Tomáš Werner. Ešte prezradíme, že v jednej z vitrínok visí autoportrét Deanny. Samotná autorka príde do Piešťan až na augustovú finisáž výstavy, ktorú bude Iniciatíva Arta avizovať na svojich sociálnych sieťach. Nezabudnite, ak pôjdete do mesta, všetky cesty za umením vedú cez Kollárovu. Pozastavte sa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel