Hygienici upozorňujú na nebezpečné prípravky do kúpeľa či na zosvetlenie pokožky

  • Spravodajstvo
  • 16. augusta 2021, 00:01

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné výrobky do kúpeľa z Číny, ktoré do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásilo Slovensko, Švédsko a Taliansko. V tlačovej správe o tom informoval Marek Eliáš z ÚVZ SR.

(Autor: pixabay.com)

Ide o prípravky Bath Fizzer značky I Heart Revolution, ktoré sú v rôznych tvaroch určené do kúpeľa. „Uvedené kozmetické výrobky vzhľadom na charakteristický tvar, vzhľad, farbu a veľkosť sú ľahko zameniteľné s potravinou. Z dôvodu zámeny výrobkov s potravinou môže dôjsť k požitiu výrobkov, hlavne u detí,“ uvádza ÚVZ SR.

Úrad tiež upozorňuje na výrobok na zosvetlenie pokožky z Pobrežia Slonoviny s názvom Gold Skin Clarifying Body Lotion with Snail Slime. Výrobok neznámej značky v plastovej fľaši zabalený v zelenej kartónovej škatuľke obsahuje Clobetasol propionate zo skupiny kortikosteroidov, ktoré sú len na lekársky predpis. Látka môže spôsobiť podráždenie pokožky a endokrinné problémy.

Ďalším nebezpečným výrobkom je detská kozmetická súprava Sei Bella Make-up set z Číny. „V uvedenom výrobku bola stanovená prekročená hodnota celkového chrómu. Kontrolný orgán posúdil, že výrobok nie je bezpečný,“ dodáva ÚVZ SR a upozorňuje, že uvedené výrobky sa môžu nachádzať aj na Slovensku.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof