Ihrisko Ostrov pirátov v Mestskom parku doslúžilo, radnica ho odstránila

Služby mesta Piešťany (SMP) ako správca detských ihrísk v meste pred časom oznámili, že na základe hlavných ročných kontrol ihrísk pristúpili k úplnému uzavretiu troch z nich. Jedným z novo zatvorených a už i zrušených je ihrisko Ostrov pirátov, známejšie ako „pirátska loď“.

(Autor: am)

Ihrisko Ostrov pirátov sa nachádzalo v mestskom parku, len pár krokov za bylinkovou záhradou medzi Domom umenia a futbalovým štadiónom. Bývalo napríklad súčasťou obľúbeného podujatia Prechádzka rozprávkovým parkom, keď slúžilo ako pirátske stanovište.

V apríli 2015 však došlo k požiaru jedného z tamojších prvkov. Z pirátskej lode zostalo len obhorené torzo s tým, že škody spôsobil podpaľač alebo nedbanlivé zaobchádzanie. Mesto v tom čase uviedlo, že najpravdepodobnejšou verziou bolo, že loď vzbĺkla od zle zahaseného „špaku“ cigarety.

Radnica nechala zhorenú loď vymeniť za nový kus, osadili ju približne po dvoch mesiacoch od požiaru, pričom obnova stála 6372 eur. Uhradili ju z nevyčerpaných dotácií SMP za rok 2014. V rámci bezpečnosti bolo ešte plánované ihrisko oplotiť, keďže sa v lodi zvykli schádzať nielen ľudia bez domova, ale aj mládež, a veľmi rýchlo po obnove bol hrací prvok posprejovaný. Plot napokon nepostavili, no lokalita sa stala pravidelnou zástavkou mestských policajtov, ktorí ju chodili kontrolovať.

Ihrisko bolo ostatné roky v správe SMP rovnako ako iné ihriská. Napriek kontrolám a opravám ale tieto hracie prvky doslúžili – v ročnej kontrole ihrisko vyšlo ako nevyhovujúce. Prvky hnili a pre deti by neboli bezpečné, preto ich SMP odstránili, pričom plánujú obnovu pravdepodobne v budúcom roku. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof