Čajky odštartovali prípravu na sezónu s 9 hráčkami a zatiaľ bez trénera Jankoviča

Basketbalistky Piešťanských Čajok tento týždeň odštartovali prípravu na nadchádzajúci súťažný ročník 2021/2022. Do začiatku sezóny čaká piešťanské basketbalistky intenzívny program, počas ktorého odohrajú aj deväť prípravných zápasov.

V Piešťanoch bude pokračovať aj Alexandra Hašková. (Autor: Laco Duračka)

Piešťanské Čajky sa prvý raz zišli v pondelok 9. augusta, no prvý týždeň letnej prípravy bude prebiehať v špecifickom režime. „Hráčky v úvodných dňoch absolvujú vstupné lekárske prehliadky v Bratislave a tréningový proces bude až do pondelka 16. augusta prebiehať v Starej Turej, keďže v Diplomat aréne sa v týchto dňoch koná medzinárodný turnaj FIBA Challenger U16W. V prvom týždni sa ešte musíme zaobísť bez trénera Petra Jankoviča, ktorý vedie slovenskú reprezentáciu do 16 rokov práve na tomto podujatí. Tréningový proces zatiaľ vedie jeho asistent Tomáš Kačmarik a časť tréningov bude mať na starosť kondičný tréner Marek Mikletič,“ priblížil režim fungovania športový manažér Tomáš Horký.

Na začiatku prípravy sa hlásilo deväť hráčok – Alexandra Hašková, Natália Martišková, Vanda Kozáková, Martina Dovčíková, Terézia Kraislová, Tereza Vandlíková, i nové posily Dominika Rusiňáková a Gabriela Andělová. Tréneri sa do prípravy tiež rozhodli zapojiť aj talentovanú 17-ročnú Ninu Gavlákovú z MBK Stará Turá. V ďalšom týždni sa k tímu postupne pripoja aj zahraničné hráčky Matea Tadić, Ke´Shnunan James i dve nové posily, ktoré klub predstaví už v najbližších dňoch.

Piešťanské Čajky už majú aj jasno v prípravných zápasoch na blížiacu sa sezónu. Najskôr sa predstavia 3. – 4. septembra na turnaji v Brne s obsadením tímov Basket Žabiny Brno, BC Polkowice a UNI Győr. Následne privítajú v domácom dvojzápase SBŠ Ostrava (8. – 9.9.). O pár dní na to – 12. – 14.9. ich čaká tradičný turnaj v českom Trutnove za účasti domáceho celku, brnenských Žabín a poľského Gorzowa. Generálkou na súťažný ročník budú dva zápasy v Prahe 17. – 18.9. proti miestnym BLK Slávia Praha a ZVVZ USK Praha.

Súťažná sezóna odštartuje Piešťanským Čajkám už 22. septembra prvým zápasom kvalifikácie Eurocupu. Meno súpera sa Čajky dozvedia po oficiálnom žrebovaní 19. augusta.  Okrem slovenskej najvyššej súťaže budú Čajky opäť participovať aj v Európskej basketbalovej lige žien EWBL. V blížiacom sa ročníku by mal k uvedeným súťažiam tiež pribudnúť aj turnaj s českými klubmi, ktorého detaily sa ešte dolaďujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf