Nová éra v Arte

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Región
  • 10. augusta 2021, 10:51

Prídite si v sobotu 14. augusta od 14.00 hod pozrieť priestory, ktoré Iniciatíva Arta a množstvo dobrovoľníkov mení na nezávislé kultúrno-kreatívne centrum v Piešťanoch.

Už je to tretí rok sa Občianske združenie Iniciatíva Arta snaží oživiť priestory bývalej továrne na čokoládu a cukrovinky, s cieľom vytvoriť z tohto miesta kultúrno-kreatívne centrum Arta na Kollárovej ulici číslo 2.

Od roku 2019 na základe dočasnej dohody o užívaní od Trnavskej župy, ktorá je majiteľom objektu, zorganizovali niekoľko podujatí a začali dobrovoľnícky vypratávať, čistiť a opravovať jednotlivé časti budovy.

V sobotu 14. augusta o 14.00 im župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič na dvore Arty oficiálne odovzdá objekt a Iniciatíva Arta sa tak stane na 25 rokov legitímnym nájomcom, vďaka čomu budeme môcť celý projekt kultúrno-kreatívneho centra zrealizovať.

Pri tejto príležitosti Arta organizuje podujatie s názvom Nová éra: od roksových lízatiek k umeleckým ateliérom a pozýva verejnosť nazrieť do všetkých priestorov, ktoré premieňa na prvé kultúrno-kreatívne centrum v Piešťanoch.

Môžete sa tešiť na výstavy, inštalácie, prehliadky objektu, lokálnych predajcov, prezentáciu novej identity, open call, dočasnú autonómnu zónu, workshopy, a ďalšie. Celý event bude zakončený koncertom.

Harmonogram podujatia:

– 14.00 Nová éra, oficiálne odovzdanie  
– 14.00 – 18.30 lokálni predajcovia 
– 14.00 – 22.00 Primát: Dočasná autonómna zóna
– 15.30 prezentácia a genéza novej identity – Ervín Gejdoš
– 17.00 vernisáž fotografickej výstavy „VRSTVAMI“, Ateliér laboratórie fotografie ALF, VŠVU (II. poschodie)
– 19.30 koncert skupiny LUVVER (Átrium)

Okrem toho vás počas celé dňa čakajú:
– umelecká inštalácia združenia WASHED
– prehliadky objektu
– výstava novej identity
– ateliér voľnej tvorby
– projekt skate rampy

Podujatie je ZDARMA. Lístky na koncert zakúpite v predpredaji: https://tootoot.fm/sk/events/6110e2c546c7480118c49d59 aj na mieste v deň podujatia.


Podujatie je súčasťou #letanastavbe – série letných a kultúrnych podujatí a rekonštrukčných prác v Arte. Podujatie je zverejných finančných zdrojov podporené Fondom na podporu umenia a Mestom Piešťany. Partnerom projektu je aj spoločnosť Magna Energia.

Viac o projekte OZ Iniciatíva Arta a jeho zakladateľoch sa dočítate v najnovšom čísle Piešťanského Týždňa, ktoré je už v predaji.

Zdroj: FB Arta

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 12. mája 2024
Meniny má Pankrác, zajtra Servác