V Radošinskej sýpke uvidíte sochy

Doprajte si na chvíľu sa zastaviť, popremýšľať a navštíviť v Radošinskej sýpke unikátnu výstavu akademického sochára Dominika Mončeka. Nesie hlboké posolstvo o živote, čo v dnešnom chaotickom, komerčnom a konzumnom svete potrebujeme všetci viac ako soľ.

(Autor: FB Radošinská sýpka)

Výstava sústreďuje večné témy, ktoré ľudstvo sprevádzajú odpradávna, upriamuje pozornosť na hľadanie pokoja, ticha a nachádzanie času na rozjímanie. Návštevníkom ponúka možnosť ustať v pohybe civilizačného zhonu, ponoriť sa, zamyslieť a pobudnúť medzi sochami, ktoré majú zvláštnu duchovnú moc, dýchajú mystériom utrpenia, pokory, ale i lásky, nádeje a viery v život.

Sochy a dve umelecké inštalácie pod názvami Srdce, Posol ticha, Uzmierenie, Kajúcnik, Zamrznutá slza, Pieta, Nebo – Peklo, 3x a dosť a mnohé iné nesú posolstvo, ktoré poukazuje na život každého z nás.

Dominik Monček sa dlhodobo venuje umeniu, v ktorom dominuje kresťanská ikonografia. Vo svojej tvorbe často využíva odpadové kovové segmenty, ktoré spája krútením, zváraním a kombináciou matných i vysoko lesklých plôch.

Výstava v obci Radošina je sprístupnená každú nedeľu od 15.00 do 18.00 h alebo na požiadanie. Navštíviť ju môžete do 15. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina