August v Dome umenia: Filmy, festival i muzikál

Piešťanský Dom umenia v auguste privíta milovníkov kinematografie. Na plátne najväčšieho jednosálového kina na Slovensku sa objavia snímky pre deti i pre dospelých.

Prvou premietanou snímkou bude romantická komédia Snúbenec alebo milenec? (Autor: Bontonfilm SK)

Ako prvý uvedú v stredu 18. augusta o 18.00 h film Snúbenec alebo milenec? Romantická snímka o tom, ako si dokonale skomplikovať život, je svieža komédia plná vtipných dialógov, ktorá vás očarí svojím francúzskym šarmom a príjemnou hudbou. Tridsiatnička Dora zažila lásku ako z rozprávky, no potom prišiel tvrdý pád. Muž jej života ju náhle opustil, a ako keby to nestačilo, zasnúbil sa s inou. No aj nenaplnená láska môže byť sladká, a tak si Dora otvorí cukráreň, v ktorej ponúka koláčiky pomenované po nešťastných ľúbostných pároch z filmovej histórie. Romantické príbehy však účty nezaplatia a šarmantnej cukrárke čoskoro hrozí krach.

V pondelok 23. augusta o 17.00 h prichádza na plátno Červená črievička a 7 statočných – film pre rodičov s deťmi. Bacuľka Snehulienka nájde pár kúzelných červených črievičiek, ktoré ju premenia na chudučkú krásavicu. Má to ale jeden háčik! Črievičky patria zlej čarodejnici a tá, keď zistí, že zmizli, použije všetky kúzla, aby ich dostala späť. Akoby nestačilo, že má Snehulienka plné ruky práce s ježibabou, do cesty sa jej ešte pripletie sedem neodbytných trpaslíkov, ktorí od nej chcú pusu…

Malý Yeti 2 je naplánovaný na utorok 24. augusta o 17.00 h. Príbeh je pokračovaním úspešnej rozprávky o tínedžerovi Adamovi, ktorý zistí, že jeho otcom je legendárny Yeti. Konečne si vybudovali spoločný domov, z otca je mediálna hviezda a Adamovi, ktorý túži byť obyčajným tínedžerom, to začína poriadne liezť na nervy. Preto si celkom oddýchne, keď jeho otec odletí na Aljašku, aby tam bojoval za ochranu životného prostredia a prekazil plány bohatej ropnej spoločnosti. Lenže Yeti náhle zmizne a nikto nevie, čo sa s ním stalo. A tak sa Adam opäť musí vydať na dobrodružnú cestu, aby spolu s chlpatými kamošmi znovu našiel svojho už raz strateného tatka.

Posledný augustový deň bude v znamení česko-slovenskej snímky Muž so zajačími ušami. Film premietnu o 18.00 h, pričom príbeh je o Jozefovi, ktorý je spisovateľ a jedného dňa získa nečakanú schopnosť – mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy ďalších ľudí, ale predovšetkým ich myšlienky. Stretnutie cudzích a vlastných predstáv o sebe samom otvorí Jozefovi oči. Keď mu potom jeho mladá priateľka Katka oznámi, že s ním čaká dieťa, Jozef vie, že je to jeho posledná šanca, ako si usporiadať doterajší život a narovnať rodinné vzťahy.

Okrem filmovej tvorby sa milovníci kultúry môžu tešiť aj na festival Organové dni v Piešťanoch, ktorý sa začína 19. augusta o 19.00 h. Prvý koncert 22. ročníka festivalu bude pod taktovkou organistu Stanislava Šurina.

Na svoje si však prídu aj milovníci muzikálovej tvorby. Vo štvrtok 26. augusta je na programe Alžbeta Báthory. Horúca muzikálová novinka s hviezdnym hereckým obsadením predstaví príbeh o nenaplnených túžbach v srdci Bátoričky, ktoré prebudia draka. Dozvieme sa nakoniec pravdu o tajomnej hradnej panej? Kúpala sa Alžbeta Báthory v krvavom kúpeli alebo využívala všemocnú silu byliniek, ktoré jej namiešali miestne bylinkárky? Odpoveďou je predstavenie, ktoré posledný augustový štvrtok môžete o 19.00 h vidieť v Dome umenia Piešťany.

Vstupenky si môžete zakúpiť či rezervovať v predpredaji cez internet (prekliknete sa priamo cez vybrané podujatie v kalendári webovej stránky domumenia-piestany.sk) alebo od 11. augusta priamo v pokladni Domu umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina