Služby mesta majú novú výkonnú kosačku

Kosenie v kúpeľnom meste bude zasa o čosi efektívnejšie. Služby mesta Piešťany majú vo svojej výbave novú výkonnú kosačku, ktorú minulý týždeň zaradili už do kosenia.

Stroj pomôže zvládať najmä prvú a druhú kosbu trávy v Piešťanoch. (Autor: Stanislav Verchola)

Služby mesta, respektíve ich stredisko verejnej zelene pod vedením Stanislava Vercholu, začalo minulý utorok tretiu kosbu trávy, v ktorej novú kosačku naplno využívajú. „Zatiaľ sme spokojní, je to najvýkonnejšia kosačka z tejto triedy kosačiek, takže by nemala mať problém aj s vyššou a hustejšou trávou,“ povedal nám šéf zelene.

Tým, že je výkonnejšia, pomôže lepšie zvládať najmä výrazný rast trávnatých plôch v priebehu prvej a druhej kosby mestských pozemkov. Tie aj tento rok komplikovalo počasie, keďže výdatne pršalo a tráva i burina rástli tak rýchlo, že pracovníci po utíchnutí dažďov nestíhali zelené plochy dávať do poriadku. Dnes je problém vyriešený, keďže pracovníci už druhou kosbou upravili všetky verejné plochy v správe mesta.

Stredisko verejnej zelene spravuje 112 hektárov zelených verejných plôch kosením či na jeseň hrabaním lístia. Taktiež udržiava 8,97 hektára vyhradenej zelene pohrebísk, 11-tisíc stromov verejnej a vyhradenej zelene mesta Piešťany, vykonáva výruby, odstraňovanie pňov, orezy. Pracovníci udržiavajú 5,27 kilometra líniových živých plotov, vysádzajú stromy, kríky, záhony, udržiavajú detské pieskoviská, štrkové plochy, polievajú výsadby a ďalšie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina