Drahovčania sa cez víkend bavili navzájom

Drahovce majú za sebou víkend plný zábavy. Kým v piatok 30. júla si prišli na svoje milovníci kinematografie, v sobotu 31. júla sa obcou rozliehala hudba, ktorá bola súčasťou podujatia s názvom Drahovce sebe. Okrem muziky nechýbali kolotoče, občerstvenie a viacero ďalších aktivít.

(Autor: Martin Majtán)

V piatok si Drahovčania posadali na lavičky pri kultúrnom dome a vychutnali si prvé premietanie prírodného kina. Hneď na úvod v obci zvolili slovenskú klasiku – Pacho, hybský zbojník, ktorú si nenechalo ujsť niekoľko desiatok obyvateľov, najmenší dokonca „stanovali“ na tráve.

V sobotu patrilo celé popoludnie podujatiu Drahovce sebe. Vyšlo skvelé počasie, a tak panovala výborná atmosféra. Hlavnou myšlienkou akcie bol bazár nepotrebných vecí, kde Drahovčania mohli prísť podarovať nepotrebné, no zachovalé veci, ktoré sa zídu niekomu inému.

Podujatie sprevádzal hudobný program, pričom vystupovali len domáce hudobné telesá. Na pódiu sa striedala Dychová hudba Drahovčanka, Folklórny súbor Kolovrátok, kapela Tý 2, večer zahrali Lekárovci band a od deviatej do polnoci zabávalo Kasio.

Okrem hudby sa zabavili i najmenší. Centrum voľného času pripravilo tvorivé dielne, OZ Superuvoľnení zasa súťaže pre deti. Občianske združenie Včeloz obyvateľov vzdelávalo pomocou náučného včelárskeho chodníka a dobrovoľní hasiči z Drahoviec predviedli svoju techniku a pripravili aj hasičskú penu.

Počas podujatia nechýbalo občerstvenie, ale aj maľovanie na tvár, kolotoče či nafukovacia šmykľavka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina