Africké trhy vylákali Piešťancov do centra

Viete, ako chutí jackfruit, čerstvé plody kakaových bôbov či baby banány? Tí, ktorí v nedeľu 1. augusta vyrazili do centra Piešťan, to už vedia. Na terase Kursalonu sa opäť konali Africké trhy plné úžasne vyzerajúceho exotického ovocia.

Na pultoch boli avokáda, mangá či ananásy, aké zo supermarketov nepoznáme. (Autor: am)

Začiatok podujatia sprevádzali búrky, avšak neskôr sa vyčasilo a do mesta začalo prichádzať oveľa viac milovníkov exotiky. Tí sa tešili na obrovské maslové avokáda, chutné mangá či sladučké ananásy. Okrem týchto druhov ovocia, ktoré možno bežne kúpime v supermarkete, ale ich chuť sa nedá s africkými porovnať, na pultoch boli vystavené aj exotickejšie kúsky. Nechýbal jackfruit, marakuja, červené banány, dračie ovocie či kakaové bôby. Pri každom pulte sa nachádzal predajca, resp. človek, ktorý návštevníkom nechal tropické ovocie ochutnať, vysvetlil, ako rastie, ako sa zbiera, prípadne poradil, ako ho pripravovať, servírovať a uskladňovať.

Návštevníci sa mohli zásobiť aj sušeným ovocím, no v ponuke bolo i korenie, marmelády, maslá, nápoje, kávy. Upútala napríklad citrónová tráva či mini zázvor.

Virunga.cz je česko-ugandský food projekt, ktorý letecky dováža čerstvé poľnohospodárske produkty zo srdca Afriky. Projekt podporuje lokálnych a pestovateľov a vykupuje potraviny za férové ceny. V našich končinách ich potom v rámci Afrických trhov predávajú vždy v inom slovenskom a českom meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina