Mladí Slováci zdolali aj Švédov a prvýkrát v histórii vyhrali základnú skupinu na Hlinka Gretzky Cupe

  • Hokej / Šport
  • 5. augusta 2021, 08:06

Len dva tímy zostali po základných skupinách na prestížnom turnaji hokejistov do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch a českom Břeclave bez bodovej straty. Okrem Rusov šokujúco aj mladí Slováci, ktorí vôbec prvýkrát v histórii vyhrali svoju základnú skupinu. Zverenci trénera Ivana Feneša získali v troch zápasoch deväť bodov a rovnako ako Rusi dosiahli impozantné skóre 21:7. V stredajšom dueli o prvé miesto v „béčku“ zdolali Švédov 4:3 (0:1, 2:1, 2:1), hoci v zápase dvakrát prehrávali. Dva góly strelil obranca Maxim Štrbák, po jednom pridali Šimon Nemec a už sedemgólový kanonier Dalibor Dvorský.

(Autor: hockeyslovakia.sk)

„Moje najdôležitejšie góly v kariére. Keď som dostal puky na modrú, jednoducho som sa ich snažil hodiť na bránku. O tom sme si hovorili v šatni. Dávať puky z rohov hore a strieľať. Padalo nám to. Som rád, že som pomohol tímu. Nestáva sa každý deň ani rok, že vyhráme skupinu na tomto turnaji. Hráme výborne. Všetci si to zaslúžime,“ zhodnotil 16-ročný Maxim Štrbák, syn niekdajšieho skvelého reprezentanta Martina Štrbáka, na webe hockeyslovakia.sk.

Po dni voľna na Slovákov čakajú v piatkovom zápase o účasť vo finále Fíni, v druhom semifinále narazia na seba víťaz A-skupiny Rusko a Švédsko. V zápase o 5. miesto nastúpia Česi proti hráčom USA a v súboji o konečnú 7. priečku Nemecko proti Švajčiarsku. „Chlapci prepísali históriu našej reprezentácie do 18 rokov. Vyhrali sme skupinu bez straty bodu proti takým tímom ako Švédi, Nemci a Američania. Tešíme sa už na semifinále. Sebavedomie máme, ale piatkový zápas sa bude začínať od 0:0. Musíme výborne zregenerovať a dobre sa pripraviť na Fínov,“ skonštatoval tréner Ivan Feneš.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek