Hovorca mesta M. Ričány: Na zlepšení parkovacej politiky v Piešťanoch dlhodobo pracujeme

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. augusta 2021, 00:02

Otázky či sa v Piešťanoch chystá niečo nové aj v spoplatnenom parkovaní sme adresovali Mestskému úradu mesta Piešťany. Odpovedá Martin Ričány, referent pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu.

(Autor: archív Martina Ričányho)

Je čisto teoreticky reálne, aby bol na Kolonádovom moste vyhradený cyklopruh pre cyklistov, resp. zrušený zákaz jazdy na bicykli (zníženie rýchlosti v čase najväčšej špičky na minimum) v zmysle myšlienky – namiesto represií šírenie ohľaduplnosti a vzájomného rešpektu?

Keďže Kolonádový most tvorí hlavné pešie prepojenie medzi Kúpeľným ostrovom a mestom, je značne zaťažený chodcami, ktorí využívajú na pohyb okrem vyvýšených peších chodníkov aj celú šírku medzi chodníkom a zábradlím. Vytvorenie cyklistického pruhu či už pri vyvýšenom chodníku, alebo pri zábradlí, kde chodci často postávajú, nepovažujeme za vhodné a bezpečné riešenie z pohľadu chodcov ani z pohľadu cyklistov.

Plánuje radnica spustiť možnosť platenia za parkovné telefónom formou SMS správy? Ak áno, kedy? Ak nie, prečo?

Na zlepšení parkovacej politiky v meste dlhodobo pracujeme. Potrebu zjednodušiť uhradenie parkovania zaplatením prostredníctvom SMS správy alebo formou aplikácie si uvedomujeme. Touto témou sa intenzívne zaoberáme a zvažujeme viaceré alternatívy platby za parkovanie.

Vodiči sa z platených parkovísk v meste presunuli na Vážsku, A. Dubčeka, Ružovú a Vajanského a ďalšie ulice, kde sa naučili parkovať zadarmo. Ako sa bude riešiť parkovanie v týchto lokalitách, kde majú majitelia bytov a nehnuteľností problém zaparkovať?

Finalizujeme projekt Koncepcie statickej dopravy v meste Piešťany, podľa ktorej sa budú robiť ďalšie opatrenia do parkovacej politiky. Možností je viac a všetky alternatívy komunikujeme s odborníkmi na dopravu.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea